05/05/2020

Spadafora i Malago o nastavku sezone Serie A

u 11:39h / Kategorija:
Spadafora i Malago o nastavku sezone Serie A
Foto: Francesco Pecoraro/Getty Images /

Ministar sporta Italije je potvrdio da se radi na protokolu povratka timskim treninzima, dok predsjednik Italijanskog nacionalnog olimpijskog komiteta nalaže da fudbal mora imati alternativu za okončanje sezone.

"Radimo na protokolu za povratak treninzima u timskim sportovima, kao i uputama za ponovno otvaranje sportskih centara u kojima se trenira na travi. Idemo korak za korakom," izjavio je Vincenzo Spadafora, ministar sporta Italije.

"U dobrom smo kontaktu s ostalim sektorima države. Danas je dobar dio sporta nastavio s radom, nadamo se da će to čim prije biti slučaj i sa svim ostalima. Po pitanju nastavka sezone, dopustio bih sebi da kažem da fudbal ima potpuno pravo da okonča sezonu, ali u isto vrijeme, od krucijalnog je značaja da FIGC i Lega Serie A imadne i alternativu kako ne bi došlo do urušavanja sistema," izjavio je Giovanni Malagò, predsjednik CONI-ja za Rai 2.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.