13/04/2020

Naletilić: "Pjaca bi u budućnosti mogao biti od koristi Juveu"

u 13:09h / Kategorija:
Naletilić: "Pjaca bi u budućnosti mogao biti od koristi Juveu"
Foto: Vincent Van Doornick/Isosport/MB Media/Getty Images /

Agent Marka Pjace tvrdi da bi mladi Hrvat Staroj dami u pravoj formi i na nivou od prije par godina mogao biti od koristi u budućnosti. Podsjećamo, nakon teške povrede križnih ligamenata 2017. godine Marko se nakon rehabilitacije oprobao na brojnim posudbama, od kojih je posljednja ona od prije par mjeseci kada je posuđen Anderlechtu do kraja sezone 2019/20 u dogovoru prema kojem postoji mogućnost dodatnog produženja posudbe na jednu godinu.

"Bio je sretan što igra za ovaj tim (Anderlecht, prim. prev.)," izjavio je Marko Naletilić za TuttoJuve. "Nažalost, posljednju utakmicu nije započeo zbog lakše ozljede. Potom je izbila epidemija koronavirusa i svi znamo šta se poslije dešavalo. Vidio sam ga spremnog, kako na fizičkom, tako i na mentalnom planu. Bilo je od ključnog značaja da prošlog ljeta ne napusti Juve. Bila je to ispravna odluka, klub je momku omogućio potpuni oporavak. Zbog tog svega on izuzetno poštuje Juventus. Potom smo u januaru konačno pronašli rješenje."

"Pred Markom je još jedna godina posudbe u Anderlechtu, ali da bi nastavio s tim potreban je zajednički dogovor između svih strana. Tim koji na ovaj način dovede igrača obično iskoristi tu mogućnost produžetka posudbe, ali mi smo ubacili i klauzulu koja mu omogućuje da i sam nešto kaže po tom pitanju. Također i mišljenje Juventusa će se morati uzeti u obzir. Prečekat ćemo da vidimo šta će se desiti. Zasigurno ćemo održati sastanak na kojem ćemo odlučivati o njegovoj sudbini."

"Marko je još uvijek još jako mlad, sve će ovisiti o njegovom ponašanju na terenu i činjenici koliko će mu dugo trebati da se vrati i opet zaigra dobro. Ukoliko se mogne vratiti na nivo koji je pokazivao prije par godina, onda bi zasigurno u budućnosti mogao biti od koristi Juventusu."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.