03/04/2020

Lega Serie A: "Nastavit ćemo sezonu isključivo uz prave uslove"

u 21:27h / Kategorija:
Lega Serie A: "Nastavit ćemo sezonu isključivo uz prave uslove"
Foto: LegaSerieA.it /

Lega Serie A je danas popodne održala video konferenciju sa Sindikatom italijanskih igrača (AIC) i s predstavnicima svih dvadeset klubova Serie A, te uprkos ranijem planu da se s nastavkom sezone krene krajem maja potvrdila neodređenu pauzu i donijela odluku da će nastavak odigravanja utakmica razmotriti isključivo kada to zdravstveni uslovi dozvole, a sve to uprkos ranijim sugestijama Vlade Italije i FIGC koji u prvi plan postavljaju obavezan nastavak natjecanja.

"Skupština Lega Serie A održana je danas popodne, a svih 20 klubova bilo je prisutno putem video konferencije. Na sastanku je predstavljen stav koji je proizašao iz razgovora između UEFA-e, ECA-e i European Leagues. Po pitanju mogućih odigravanja preostalih utakmica Serie A i Coppa Italia, Lega Serie A će nastavak sportskih aktivnosti razmotriti samo kada to zdravstveni uslovi dozvole, pridržavajući se kao što je to uvijek i bio slučaj odredbi Vlade i uzimajući primarno u obzir zaštitu zdravlja igrača i svih onih uključenih u to. Suočavajući se s različitim scenarijima koji su još uvijek neizvjesni, Lega Serija A - uz učešće predstavnika kluba - nastavit će u narednim danima da analizira utjecaj i posljedice COVID-19 na medicinski, ekonomski, regulatorni i sportski nivo, te nivoe procjene rizika za klubove i samu Legu Serie A."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.