28/03/2020

Igrači i trener prvog tima pristali na smanjenje plata

u 20:34h / Kategorija:
Igrači i trener prvog tima pristali na smanjenje plata
Foto: Juventus.com /

Stara dama je putem zvaničnog sajta izvijestila da je postignut dogovor s igračima i trenerom prvog tima oko smanjenja naknada za preostali dio sezone.

"Torino, 28. mart 2020. - Juventus Football Club S.p.A. obavještava da je zbog trenutne globalne zdravstvene situacije koja sprečava obavljanje sportskih aktivnosti postignut sporazum s igračima i trenerom prvog tima po pitanju visine nadoknade za preostali dio tekuće sportske sezone. Sporazum predstavlja smanjenje naknada za jednak iznos svim mjesečnim uplatama za mart, april, maj i juni 2020. U narednim sedmicama će se finalizirati lični ugovori s igračima i trenerom, a sve u skladu s trenutnim propisima. Ekonomski i financijski efekti postignutog sporazuma za financijsku godinu 2019/2020 su pozitivni i iznose oko 90 milijuna eura. U slučaju da se odrede termini za odgođene utakmice tekuće sezone, klub će u dobroj volji pregovarati s igračima i trenerom o uvjetnoj isplati nadoknada spram stvarnog nastavka i završetka službenih natjecanja. Juventus se ovim putem želi zahvaliti igračima i treneru na njihovoj privrženosti u ovom teškom trenutku za sve," stoji u zvaničnoj obavijesti na WEB stranici Juventusa.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.