19/03/2020

Gravina: "Radimo na ideji o nastavku šampionata od 2. maja"

u 19:57h / Kategorija:
Gravina: "Radimo na ideji o nastavku šampionata od 2. maja"
Foto: Paolo Bruno/Getty Images /

Gabriele Gravina je izjavio da se u FIGC nadaju kako bi Serie A mogla biti nastavljena 2. maja, doduše iza zatvorenih vrata, te da bi sezona mogla biti okončana do 17. jula.

"Tokom nekoliko dana radimo na ideji o nastavku šampionata od 2. i 3. maja, te bi uz nekoliko kola odigranih sredinom sedmice šampionat mogli okončati do 30. juna. Ipak, ne bih odbacio mogućnost da šampionat potraje do 10. ili 17. jula," izjavio je predsjednik Fudbalskog saveza Italije, Gabriele Gravina za Radio Punto Nuovo. "Priznat ćemo, nije lako uklopiti sve datume za odigrati nekoliko odgođenih susreta, 12 kola Serie A, uz sva internacionalna takmičenja. Nastavit ćemo raditi na tom i s Vladom i vlastima aktivirati svaki mogući mehanizam. Prije svega, radimo na ideji da šampionat nastavimo iza zatvorenih vrata, barem toliko dugo dok tim činom moradnemo osiguravati sigurnost fudbalera. Zaigrati pred punim tribinama bi značilo da smo se probudili iz užasne noćne more, nadamo se da ćemo dočekati i taj trenutak. Ovo je vanredna situacija po cijelu zemlju, tako da ju kao takvu moramo i tretirati."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.