27/03/2020

Gravina: "Postoji plan kojem smo dali apsolutni prioritet"

u 19:54h / Kategorija:
Gravina: "Postoji plan kojem smo dali apsolutni prioritet"
Foto: Paolo Bruno/Getty Images /

Predsjednik FIGC je nakon danas održanog sastanka s vlastima izjavio kako će se šampionat pokušati odigrati do 30. jula, ako to isto dozvoli FIFA, ali i da će Scudetto biti dodijeljen i u slučaju da se ne mogne igrati.

"Postoji plan kojem smo dali apsolutni prioritet," izjavio je Gravina za Sky Sport Italia. "Svi bismo rado završili sezonu na terenu. U kontaktu smo s FIFA-om oko produženja sezone i nakon 30. juna. Moramo naći rješenje i idealno bi bilo da igramo do 30. jula. Moramo se pridržavati propisa i onoga što dolazi iz najviših političkih i naučnih ureda. Ako opet ne mognemo igrati, ipak bismo voljeli da sačuvamo vrijednost sportskog takmičenja koje se odvijalo na terenu. Razgovaramo o tome kuda bi u tom slučaju otišao Scudetto, ali o tom će konačnu odluku dati Savezno vijeće. Još uvijek moramo donijeti zaključak o rasporedu timova za sljedeću sezonu, od pozicija za evropska natjecanja do promocija i ispadanja."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.