26/03/2020

Gravina: "Ne gubim nadu o nastavku šampionata"

u 09:42h / Kategorija:
Gravina: "Ne gubim nadu o nastavku šampionata"
Foto: Paolo Bruno/Getty Images /

Predsjednik Fudbalskog saveza Italije, Gabriele Gravina je odbacio mogućnost da se sezona okonča trenutnim stanjem na tabeli, navodeći da bi se natjecanja trebala nastaviti u julu ili avgustu. Naime, posljednjih dana je nastavljena žustra debata oko pitanja da li se sezona 2019/20 treba okončati kako bi se otvorio prostor za regularno odvijanje naredne sezone. Međutim, predsjednik FIGC je mišljenja da se Serie A može odigrati tokom predstojećeg ljeta, tim prije što su i Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre odgođene.

"Dokle god je to moguće, neću izgubiti nadu o nastavku šampionata. Učinit ću sve u mojoj mogućnosti da se to ostvari. Predaja mi pada preteško," izjavio je Gravina za Radio Marte. "Svjestan sam da još uvijek prerano da govorimo o datumima, ali moramo razmišljati pozitivno. Dat ćemo sve od sebe da odigramo preostali dio sezone pa makar to uključivalo molbu UEFA-i u FIFA-i da istu nastavimo nakon 30. juna, te time iskoristimo juli i avgust. U ovom trenutku nema prostora individualnim interesima. Molim za zdrav razum, na kraju krajeva, odluka je na FIGC."

"Sutra ćemo s vlastima održani novi sastanak na kojem ćemo obraditi niz prijedloga koji se tiču ​​nekih izmjena i dopuna, koje će vlada procijeniti, ali postoje i mnoga druga pitanja od naše važnosti. Ne želimo tražiti novac, ali objavljujemo krizno stanje. Molimo vladu da nam pomogne u nizu mjera kojima ćemo pomoći modernizaciji naše igre. Dakle sutra ćemo razgovarati, ali dijalog ćemo održavati i tokom narednih sedmica sastavljajući neophodne ideje za formiranje projekata."

"Otkazivanje sezone bih smatrao ličnim porazom i nečim što bi umanjilo vrijednost natjecanja. To bi vodilo neugodnom scenariju. Čvrsto odbacujem svaka razmišljanja koja vode do takvog zaključka. Dokle god je to moguće, nastavit ću da odbacujem te hipoteze."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.