21/02/2020

Identitet Juventusa na postavci "L'Art du Sport"

u 14:03h / Kategorija:
Identitet Juventusa na postavci "L'Art du Sport"
Foto: David J.Richalet/Juventus.com /

Ključ uspjeha se često odražavao u sposobnosti kretanja u novo, u hrabrim izborima. Svjestan toga, Juventus je 2017. godine napravio inovaciju, rast u smislu prezentnosti, utjecajnosti i poslovnosti, a sve kroz plan fokusiran na brendu.

Kako bi se podržala strategija i interakcija s publikom, koja se ne sastoji tek od navijača fudbala i sporta uopšte, na širem globalnijem planu stvoren je novi identitet, čija je jezgra logotip "J", univerzalni izraz i srž Juventusa, a koji sadrži prvo slovo imena, ikonske pruge s dresa, kao i oblik grba Scudetta... Danas je ovaj identitet izložen na "L'Art du Sport" postavci koju je organizirao Centre du Graphisme u Èchirollesu, Francuska, a koja će ostati otvorena za javnost od 21. februara do 17. maja 2020. godine.

"L'Art du Sport" nudi 150 djela koja predstavljaju izvrsnost vizuelne komunikacije posvećene sportu.

Plakati i predmeti koji se odnose na publikacije, ilustracije, fotografije, umjetnička djela, vizualni identitet, povlače neke historijske prekretnice sportske komunikacije. Od radova Eduarda Arroyoa za Svjetsko prvenstvo u Španiji 1982, do djela Phila Gallowaya za Svjetsko prvenstvo 2018, potom do plakata potpisanih od strane međunarodnih umjetnika na Roland Garrosu i ilustracija kostima koje je dizajnirao Philippe Guillotel za Olimpijske igre u Albertvilleu.

U tom kontekstu, identitet Juventusa, stvoren u kooperaciji s Interbrandom, predstavlja primjer kako izgraditi globalnu ikonu koja se može snažno izraziti u bilo kojem kontekstu, sportskom ili zabavnom, bilo da je riječ o fizičkoj ili digitalnoj sferi.

Fotografije postavke pogledajte u galeriji na zvaničnom sajtu Stare dame (klik).


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.