05/02/2020

Bernardeschi: "Bitno je vjerovati u svoje snove"

u 20:42h / Kategorija:
Bernardeschi: "Bitno je vjerovati u svoje snove"
Foto: Massimiliano Ferraro/NurPhoto via Getty Images /

Ofanzivac Stare dame je u ekskluzivnom intervjuu na Nike x School eventu u Milanu za MTW govorio o najljepšim sjećanjima iz prošlosti.

O roditeljstvu

"Cilj je da me moja kći gleda onako kako sam ja gledao svoje roditelje. Oni su bili ključan dio mog putovanja i želim svoju na kći jednako kvalitetno prenijeti zdrave navike. Nažalost, mnogi mladići i djevojke nisu imali dovoljno sreće da uz sebe uopšte imaju roditelje. Ja sam imao uz sebe svoje roditelje i vjerujem da oni moraju igrati bitnu ulogu u podizanju djetetovih zdravih navika."

O bitnosti sanjarenja

"Bitno je razumjeti nešto zaista ključno. Svačiji životni put je drugačiji, stoga su i svačiji snovi različiti. To je danas zaboravljeno. Mladi se poistovjećuju s karakterima iz digitalnog svijeta i neuspjevanje oponašanja istih doživljavaju ličnim promašajima. To ne bi trebalo biti tako. Svi bi trebali kultivirati svoje snove i kretati svojim putem. Biti ono što jesi je najbolja stvar na svijetu. Uspjeh nije biti poput nekoga, uspjeh je biti ono što jesi."

"Fudbal je timska igra. Kada se vas zamoli da se povučete dublje na terenu, vi kao igrač to morate napraviti. Poniznost i samoodricanje su na prvom mjestu, morate doprinositi sveukupnom okruženju. Naravno, i mi fudbaleri trebamo osjećaj zaštićenosti, kao i najbolje okolnosti kako bi pokazali najbolje od sebe."

O svom snu iz djetinjstva

"Još sam kao dijete u Firenzi uvijek igrao fudbal. Imao sam mogućnost nebrojeno puta odlaziti na fudbalske terene. Utakmica kopa me je najviše uzbudila je Fiorentina - Liverpool u okviru Lige prvaka. Atmosfera koju sobom nosi Liga prvaka je bila posebna. Ostao sam zarobljen u tom trenutku kroz cijelu tu večer, čak i po dolasku kući."

"Odrastanje? Onima koji prolaze kroz odrastanje su u okruženju potrebne osobe koje ih razumiju, kao i njihove snove. To je od ključne važnosti, odnos između roditelja i djeteta mora biti uravnotežen. Kada pomislim na odrastanje moje kćerke, svjestan sam da će se mnoge stvari morati promijeniti i da moram biti dobar u prenošenju zdravih navika koje bi joj trebale pomoći u životnom napretku. Rekao bih svoj djeci koja vjeruju u svoje mogućnosti da se ne predaju i da vjeruju u svoje snove."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.