27/01/2020

Sarri: "Pasivni tokom čitave utakmice"

u 00:03h / Kategorija:
Foto:
Maurizio Sarri navodi da je Juventus odigrao ekstremno bledu utakmicu, bez mentalne energije i da je to razlog pobede Napolija.

"Prvi gol? Bili smo pasivni, kao što smo bili pasivni tokom čitave utakmice. Odigrali smo utakmicu ispod ritma, misleći da ćemo pobediti šetajući se. Kada se igra kroz četiri ili pet dodira, postaje teško. Odigrali smo čitavu utakmicu u stanju između pressinga i čekanja protivnika, uvek van tempa kod pressinga, uvek daleki između segmenta terena. Odigrali smo ekstremno blagu utakmicu."

"Da li i koliko izlazim zabrinut sa San Paola?  Izlazim zabrinut... Čini mi se da smo imali pogrešan pristup. Pogrešan je bio nivo intentziteta u mentalnoj interpretaciji, posledično i u fizičkoj interpretaciji. Ne možemo biti ovi od večeras, to je jasno. Postoji svest da smo pogrešili, da smo izgubili utakmicu u kojoj je protivnik uradio minimalno kako bi pobedio."

"Pogrešan mentalitet zbog rezultata Lazia i intera? Ako je to slučaj, onda smo na nivou mentaliteta veoma loši. Ovo je morao biti dodatni podsticaj, kako bismo se odlepili na tabeli. Tridente? Rekao sam već, ekipa nije funkcionisala. Video sam kretnje u odbrani gde smo uvek kasnili, jer smo kasno shvatali. Činilo mi se da je to kašnjenje posledica nedostatka mentalne energije, kao da smo usporili po pitanju reakcija. Stoga je teško proceniti nastup jednog igrača ili jednog segmenta ekipe."

"Odlučio sam se za tridente jer su odavali utisak da su sva trojica dobro. Činilo se da ga vezni red može podržati, nakon poslednjih nastupa. Ovo je bio pokušaj da se pronađe ravnoteža kada igra napadački trojac. Mislim da odgovornost ne leži u pojedincima, video sam ekipa koja je mentalno bleda."

"Chiellini, pored toga što bi mogao da reši probleme u materijalnom smislu, mogao bi i da pomogne u otklanjanju problema pre svega na mentalnom planu, u interpretaciji određenih utakmica, određenih situacija. Sigurno će se povećati nivo agresivnosti, jer povremeno u blizini našeg kaznenog prostora pokazujemo znake pasivnosti. Gol koji smo primili od Rome u Coppi je posledica pasivnosti. Igrač je 30 metara vukao loptu, a zatim uputio šuta sa ivice šesnaesterca, bez bloka. U ovakvim situacijama sigurno moramo napredovati, a Giorgio može mnogo doprineti."

"Da li me izjeda što sam baš u Napulju izgubio? Ne, iskreno. Zadovoljan sam zbog momaka, kojima ostajem privržen zauvek. Ukoliko moram da izgubim, onda su barem momci srećni. Napoliju mnogo dugujem, ukoliko se eliminišu problemi, onda sam zadovoljan. Ipak, preferirao sam da se to desi za jednu sedmicu..."

"Zašto nismo širili igru preko bekova? Ne znam, kada sam video kakva je situacija, pokušao sam to učiniti sa Douglasom, koji je krilni igrač, ali je to bilo prilagođavanje situaciji na terenu. Sličnosti sa utakmicom protiv Lazia? Protiv Lazia smo odigrali utakmicu bez energije. Demotivisana ekipa zbog drugih rezultata? Nadam se da ne. Pre utakmica sam rekao da nas rezultati ostalih ne smenju interesovati. Mislimo samo o našim pobedama. Ukoliko je nesvesno uticalo, onda znači da na mentalnom planu nismo potpuno usredsređeni."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.