28/01/2020

Buffon: "Poraz će pomoći da pronađemo glad za pobedama"

u 18:43h / Kategorija:
Foto: Valerio Pennicino - Juventus FC/Juventus FC via Getty Images
Gianluigi Buffon navodi da je Juventus morao odigrati bolje u Napulju, ali da i ovakvi porazi mogu biti korisni za preostali deo sezone.

"Nakon određenih godina, nema više velikih proslava rođendana, ali je nešto neizbežno i biće prihvaćeno sa osmehom na licu. Takođe, sa satisfakcijom da sam sa 42 godine igrač sa dobrim nastupima, kao i srećna osoba. Napoli? Ružan poraz. Na ružan način smo izgubili, jer smo mogili, odnosno morali smo pružiti nešto više. Ovo su delikatni i negativni koraci, koji su od koristi tokom sezone. Koriste u ponalaženju gladi za pobedama, odnosno u pronalaženju skromnosti da se ništa ne smatra zagarantovanim. Igrali smo protiv Napolija koji je imao velike poteškoće, tačno je da bi ovakva prilika morala pružiti veliki entuzijazam, ali je tačno da bi i bez pobede imali sigurnost i mir zbog prvog mesta. To se deslio nesvesno i nenamerno. Budući da sam sportista koji je dugo na sceni, znam da bi Juventus pobedio da je ovo bila odlučujuća utakmica. Borba do kraja sa Laziom i interom? Po meni, biće tako. Lazio radi nešto izvanredno. To što neće imati do kraja sezone druge obaveze će biti od velikog uticaja. inter me ne iznenađuje, poznajući njihovog trenera znam da će biti borbe do kraja sa njima. Sudbina je u našim rukama, kao i obično. Kada znaš da si najjači, znaš da sudbina zavisi od tebe, a mi smo svesni toga. Ipak, ne smemo se prepustiti toj svesti."

"Moja budućnost? Videćemo kakav ću biti u martu ili aprilu, da li neće biti vertikalnih padova. Spreman sam i otvoren za sve ideje. Ukoliko ono što radim bude i dalje na visokom nivou, a na taj način ocenjujem trenutno stanje, to mi pruža satisfakciju. Uloga koju imam u timu, kao i odnos sa svima, je nešto što me veoma raduje. Verujem da je u određenim momentima i važno. Sa Tekom, Filippijem, Nencijem i Carlom smo stvorili veoma jaku i ujedninjenu golmansku grupu, što pomaže, stoga ćemo sačekati i videti. Ukoliko ne bude naglog pada kod mene, koga svi očekuju deset godina, onda ćemo nastaviti. U suprotnom neće biti problema, zaustaviću se," rekao je Buffon za Sky Sport.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.