09/12/2019

Juventus ulazi u svijet eSporta!

u 11:49h / Kategorija:
Foto: Juventus.com

Momčad od tri profesionalna Pro Evolution Soccer igrača sudjelovati će na natjecanju eFootball.Pro koje organizira Konami. Velika i važna inovacija za svijet Juventusa, od stvarnog do virtualnog nogometa, Juventus se našao u eSportsu.

Formirana je momčad od tri profesionalna igrača Pro Evolution Soccera, koji će sudjelovati na eFootball.Pro natjecanju koje organizira Konami. To je ekskluzivno natjecanje koje će izazvati igrače u 3vs3 utakmicama, a na turniru će sudjelovati 10 klubova. Događaj ima dvije faze. Redovna liga, koja je na rasporedu u Barceloni, devetodnevno natjecanje, počevši od 14. prosinca 2019. (prvi krug) i završavajući 18. travnja 2020. godine. Šest najboljih klubova koji su rangirani ući će u finale, suočit će se međusobno u nokaut-utakmicama, pri čemu se prve dvije momčadi automatski kvalificiraju za polufinale.

"Ulazak u svijet eSporta, pogodovan partnerstvom s Konamijem, ne samo da nam daje priliku da se obratimo novoj i širokoj publici, već je i riječ o tome da Juventus pažljivo prati evoluciju oblika zabave i interese javnosti. Klub je oduvijek bio spreman prihvatiti nove izazove i danas smo rado upućeni u ovu avanturu, ponosni što smo još jednom konkretno primijenili našu filozofiju, Live Ahead," naglašava Giorgio Ricci, glavni direktor za prihode Juventusa.

Stvaranje momčadi bilo je moguće i zahvaljujući suradnji s Astralis Group, jednom od vodećih tvrtki u svijetu eSportsa, koja se može pohvaliti dokazanim iskustvom u ovom sektoru i koja će podržati Juventus u operativnom upravljanju momčadi. Juventus će također sudjelovati na natjecanju koje organizira Lega Serie A, pod nazivom eSerie A TIM, prvo natjecanje rezervirano za najbolju talijansku ligu.

Tri igrača Juventusa su Ettore Giannuzzi, Luca Tubelli i Renzo Lodeserto. Giannuzzi je taj koji se može pohvali najbogatijim životopisom jer je već osvojio dva svjetska naslova, prvi 2011. i drugi 2018. godine. Prošla godine bila mu je najuspješnija godina, gdje je osvojio WESG olimpijski i svjetski COOP, a u mlađim danima je također osvojio UEFA Youth League. Luca Tubelli je 2019. osvojio naslov europskog COOP-a, uspjeh koji je došao nakon Svjetskog prvenstva COOP-a 2018. i naslova prvaka Italije 2016. godine, dok je također osvojio naslov Clan. Renzo Lodeserto, bio je pobjednik na europskom prvenstvu 3vs3 2019. godine. Prethodnih godina bio je okrunjen talijanskim prvakom 2014. i 2015. godine, dok je 2016. godine završio na drugom mjestu, i talijanskim Clan prvakom 2013. i 2014. godine.Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.