03/12/2019

Chiellini: "Pravi Juventus u Novoj godini"

u 10:52h / Kategorija:
Foto: Juventus FC/Juventus FC via Getty Images
Giorgio Chielllini, kapiten Juventusa, navodi da će se Sarrijev uticaj videti u Novoj godini, te objašnjava razliku između njegovog i Allegrijevog pristupa.

"Sarrijeve ekipe, ukoliko se moraju braniti u blizini sopstvenog gola, imaju poteškoće. Reč je o načinu igre, čija je konstantna namera boravak na protivničkoj polovini. Ranijih godina, sa Allegrijem, je koncept bio totalno drugačiji. Ukoliko ne osvojimo momentalno loptu, onda se maksimalno povučemo, braneći se sa osam ili devet igrača iza lopte. Baricentar je bio niži, to je donosilo određene prednosti, ali i  mane. Kada se kreće iz nižih delova terena, teže je stići daleko. Mora se pronaći prava ravnoteža, radimo na tome. Navikavamo se na nove ideje trenera. Nemamo mnogo vremena za treniranje, igramo na tri dana. Od kraja avgusta pa nadalje smo samo igrali. Januar i februar su meseci kada se može više trenirati, a tada moramo unaprediti koncepte, još više vrednovati lepu igru. Mislim da moramo imati više emocija u lepom fudbalu. Moramo imati nešto što nas vuče, varnicu koja stvara nešto više na emotivnom planu. Ranije smo to pronalazili u odbrambenoj igri, uživali smo u pobeđivanju 1-0, gol za 2-0 su postizali Ronaldo, Dybala ili Mandžukić u poslednjih 15 minuta. Ove godine želimo da dodamo lepu igru, navići se da pobeđujemo 3-1, uz hrabro igranje i stvaranje mnogo prilika. U martu počinjemo sa važnim utakmicama, tada moramo igrati igrati utakmice kao protiv intera, gde smo rizikovali, ali smo stvorili veliki broj prilika i zaslužili pobedu," rekao je Chiellini za Sky Sport.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.