05/11/2019

Sarriijeva konferencija za medije

u 18:47h / Kategorija:
Foto: Filippo Alfero - Juventus FC/Juventus FC via Getty Images
Maurizio Sarri da je sutra pred Juventusom teška utakmica, ali da ekipa želi kaparisati prolazak un narednu fazu, te kasnije obezbediti prvo mesto.

"Šta je prioritet, proći u narednu fazu ili napredak u igri? Mislim da to ide ruku pod ruku. U Evropi ukoliko se ne odigra na određenom nivou se bodovi ne osvajaju. Pred nama je teška utakmica, jer su nam u prvoj utakmici stvorili poteškoće, a u Ligi šampiona se rezultati ne ostvaruju bez dobrih nastupa. Sutra će naš cilj biti prolazak u narednu fazu, a u narednoj utakmici osvajanje prvog mesta. Koncetrišimo se na nastup kako bismo došli do rezultata."

"Pet meseci u Juveu? Što se rezultata tiče, sve se veoma dobro odvijalo, jer smo osvojili veliki broj bodova u Ligi šampiona i šampionatu. Što se tiče mog uticaja na igru, takođe su se stvari dobro odvijale. Jasno je da imamo prostora za napredak, Ukoliko uporedite podatke između prošlih sezona i ove, videćete razlike po pitanju baricentra ekipe, udaraca ka protivničkom i udaraca ka našem golu. Nisu sve cifre promenjene nabolje, ali se radi o drugačijim podacima, što znači da radimo kako bismo išli u određenom smeru. Utisak je, srećom, da ekipa poseduje veliki broj individualaca koji se mogu poboljšati, te na taj način poboljšati i kolektiv."

"Ukoliko postoje kontramere protiv zatvorenih ekipa, to onda više niko ne bi radio, što znači da je teško pronaći kontramere, osim ranog gola. Srećom, imamo veliki broj igrača sa enormnim kvalitetima. Ukoliko imamo pristup kao u prvoj utakmici, onda ćemo profitirati, ali mislim da će Lokomotiva odigrati drugačije. Na domaćem terenu igraju agresivnije i proaktivno. Reč je o ekipi koja poseduje kvalitet."

"Ubeđivanje Dybale i Higuaina? Poslednja stvar koju želim raditi je da ubeđujem Dybalu ili Higuaina da moraju ostati van startnih jedanaest. Određujem sastav, ko je van, onda je van. Momci su poznavali situaciju od početka sezone, obojica su žarko želeli da se eliminišu sa mercata i da ostanu u Juventusu. Kada su načinili ovakav izbor, bili su svesni da će teško igrati zajedno, što znači da su zadovoljni ovom situacijom. Ukoliko uspem u tome da zaigraju svi zajedno, biću prvi koji je zadovoljan time."

"De Ligt nije bio u stanju da igra. Ima problem sa zglobom, biće potrebno nekoliko dana kako bi se doveo u red. Ne čini se da je bilo šta ozbiljno, čini se da je povreda koja se može sanirati za nekoliko dana, ali jutros nije bio u stanju da šutira, stoga nije u stanju ni da igra. Na raspolaganju imamo Demirala i Ruganija, sutra ćemo odlučiti. Čini mi se čudnim da je u Rusiji polemika ko šutira slobodnjake između Ronalda i Pjanića. Njih dvojica su određeni za slobodne udarce sa desne strane, na terenu odlučuju oni. Što se Mandžukića tiče, ne znam ništa reći jer je van ekipe po odluci kluba. Nemam način da razgovaram sa njim, te ne znam šta je odlučio za januar."

"Koliko godi što igrači govore kako se zabavljaju na terenu? Novine uvek donose nove stimulanse. Prolem može nastati kada ekipa misli da je u stanju da igra na određeni način, ali nije u potpunosti. Što se Coste tiče, ukoliko bude starter, neće dočekati 90. minut. Stoga, može odigrati duži period od početka, ili ući naknadno. U poređenju sa periodom u Napoliju, Higuain je napredovao u tome što se sada više podredio kolektivu. Ranije je bio egoističniji igrač, u smislu da je igrao za golove. Sada je u potpunosti podređen ekipi, nije imao to učešće u odbrambenoj fazi kao sada, niti smisao za asistiranje kao sada. Sada je za nijansu manje ubitačan u šesnaestercu, ali radi mnogo za ekipu. Odlazak iz Juventusa je doživeo kao lični poraz, nije uspevao van tog konteksta da pronađe motivaciju, što je upravo učinio vrativši se u taj kontekst."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.