01/11/2019

Sarri: "Derbi nikad nije normalna utakmica"

u 14:57h / Kategorija:
Foto: Emilio Andreoli/Getty Images
Maurizio Sarri navodi da utakmica između Juventusa i Torina nije nikad poput ostalih, te da karakteristikama igrača više odgovara 4-3-1-2.

"Derbi nije nikad potpuno normalna utakmica. To više važi za Torino nego za Juventus, ali i za nas nije utakmica poput ostalih. Utakmice su važne za nas, ova je važna zbog bodova u opticaju, ali ima i drugačiji značaj. Derbi je uvek poseban, nadam se da će to pomoći da izbegnemo padove na mentalnom planu. Ne znam da li će Pjanić biti sutra na raspolaganju, trenutno je u toku sastanak između doktora i kondicionih trenera. Ne znam da li će trenirati danas, stoga ne znam ni da li će igrati sutra."

"U Torino smo dolazili u maju, dve ili tri godine uzastopno, što je otprilike za vreme obeležavanja Superge. Činilo mi se da je obavezno bilo odati poštovanje sportskom mitu. Legenda Grande Torina je jedan od najvećih mitova italijanskog sporta. Cristiano je napadač koji preferira da napadne sa centralno-leve strane, ali ne kao krilo. Dybala napada sa centralno-desne strane, niti on kao krilo, stoga uvek imamo na terenu najmanje jednog igrača koji ne odgovara kalsičnom tridenteu. Stoga, kada su oni na terenu, idealna solucija je 4-3-1-2."

"Očekujem veoma motivisan Torino, kako zbog negativnog rezultata, tako i zbog toga što derbi njima uliva mentalni polet. Naš cilj je održati utakmicu u okviru karakteristika koje su nama bliske. Nekad je to moguće uraditi, nekad to ide teže. Tokom poslednje utakmice je karakterni aspekt bio pozitivan, dok je taktički bio konfuzan. VAR? Sviđa mi se kada sudija na terenu sudi. Ovo je isključivo lično zapažanje, u ovom trenutku su pravila takva, iako se sa mnogima ne slažem. Na primer, po pitanju igranja rukom u šesnaestercu ništa ne shvatam, koliko god čitao. U svakodnevnom životu takođe ima apsurdnih pravila, ali ih ne mogu kršiti i dozvoliti da budem uhapšen. Ako me pitate da li mi se sviđa, odgovor je negativan, zato što je VAR stvoren kako bi korigovao makroskopske greške. Ukoliko se koristi tri ili četiri puta tokom utakmice, čini se nemogućim da ima toliko makroskopskih grešaka."

"Nisam sada odao počast, ali ću to sigurno učiniti u maju. Reč je o mitovima koji nadmašuju pripadnost. Probaću da proživim derbi na što mirniji način. Znam da se ne radi o normalnoj utakmici, ali ću nastojati da sve do njenog početka budem miran. Ne živim blizu Mazzarrija, od moje do njegove kuće je potrebno voziti par časova. Malo puta smo se videli tokom ovih godina, ali je reč o treneru koga veoma poštujem. U Napoliju je odradio odličan posao, isto važi i za posao u Torinu, ciklus u Torinu je važan i ne može biti uslovljen rezultatima poslednjih utakmica."

"Gonzalo je veliki igrač. Prošla godina je bila teška za njega, tokom leta je imao neuobičajenu motivaciju. Stvari koje sam čuo od njega u Londonu, a koje su mi se malo svidele, su tokom leta potpuno preokrenute, što znači da mu je u glavi bilo nešto potpuno drugačije. Kada Higuain ima veliku motivaciju, jasno je da se radi o veoma važnom igraču."

"Protiv Leccea smo pretrčali 4 kilometra više od protivnika, odnosno protiv Genoe šest kilometara više od protivnika. Stoga, možemo reći da nismo imali fizičkih poteškoća. Ramsey? Video sam ga u dobrom stanju, ukoliko uzmemo u obzir poslednjih dvadesetak dana dok je trenirao sa nama. Ne znam trenutno koliko može odigrati, ali sam video nastupe dobrog nivoa. Ko će zameniti Sandra kada bude odmarao? Zavisi od utakmice, ali na levoj strani smo više puta tokom treninga isprobavali De Sciglia, u poređenju sa Danilom."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.