09/11/2019

Sarri: "Bonucci je neophodan"

u 15:00h / Kategorija:
Foto: Mike Kireev/NurPhoto via Getty Images
Maurizio Sarri navodi da se u ovom trenutku ne može odreći usluga Leonarda Bonuccija, jer je fundamentalan za igru Juventusa.

"Milan je dobra ekipa koja nije imala dobar početak sezone, ali se ovo računa do određene mere, jer na nivou jedne utakmice ostaje dobra ekipa. Moramo igrati sa drugačijim defanzivnim intenzitetom, a kako bi ga imali moramo biti drugačije pozicionirani na terenu u poređenju sa poslednjom utakmicom. Još uvek ne znam kako je Ronaldo, juče je radio za fizioterapeutima. Videćemo danas, kao i sutra na poslednjem treningu u kakvom je stanju. Znam da se ne radi o nečemu ozbiljnom, oseća blagi bol u kolenu. De Ligt? Imaćemo dva treninga, videćemo kako će sutra reagovati. Juče je imao pozitivne probe, danas će probati da sa ekipom bude na terenu."

"Milan se rekonstruiše i ima poteškoće koje prate ovu fazu. U fudbalu postoje ciklusi, rekonstruisanje kako bi se dostigli visoki nivoi je teško za sve. Milan je ekipa dobrih igrača, sa mladima koji mogu imati važnu budućnost. Uspostavljaju dobru bazu, a zaista ne znam koliko će im biti potrebno vremena kako bi se vratili na maksimalni nivo. Ramsey poseduje važne kvalitete, može pružiti mnogo i kao mezzala i kao trequartista. Moderni trequartista je vezni igrač, može tu igrati, kao i u vezi. Kao vezni se može smatrati ofanzivnom mezzalom, a kao trequartista je trequartista koji pruža balans. Juče je odradio trening po režimu oporavka nakon utakmice, videćemo kako će danas reagovati na intenzivnijem treningu."

"Da li možemo bez Bonuccija? Odgovor leži u mom izboru sastava. Bonucci bi odmorio da sam mislio da možemo bez njega. U ovom trenutku mislim da nam je potreban zbog iskustva, karaktera i defanzivne organizacije, stoga se od njega traži enormno požrtvovanje. Nadam se da ću moći da ga odmorim u budućnosti, ali je u prvom delu sezone bio fundamentalan za nas. Mislim da se prevashodno možemo popraviti na individualnom planu. Ukoliko napreduju tri ili četiri igrača, ekipa će takođe napredovati. Možemo se popraviti i na taktičkom planu, jer smo u poslednjoj utakmici ostavljali previše prostora protivniku, kao što smo pravili greške i u pozicioniranju."

"Costa kao trequartista ili krilo? To može raditi i kao trequartista. U Moskvi je dobro odigrao, igrao je šire jer u sredini nije bilo prostora. Zaduženje trequartiste je i to, da traži prostor na strani. Sada nam je potrebna ravnoteža, ne smemo priuštiti sebi trequartistu koji je isključivo ofanzivno orijentisan. Mislim da su potcenjeni, sa taktičkog aspekta, nastupi Bernardeschija. Higuainova istorija govori u prilog tome da je za dobre nastupe njemu neophodna jaka motivacija. Sada je fizički i mentalno dobro, nalazi se u trenutku kada može pružiti nešto, a pruža mnogo. To radi kroz kreaciju situacija u igri, a mislim da može pružiti malo više kada je realizacija u pitanju." 

"To što smo pet puta pobedili u osam utakmica nakon remija na poluvremenu se može protumačiti kao limit, ili kao snaga, zavisno od toga kako se posmatra. Limit se ogleda u tome što ekipa ne zatvara utakmicu, a snaga u tome što ekipa želi pobedu do samog kraja, a mnogo puta je to i ostvarila. Limit mentaliteta, a snaga karaktera. Rabiot kao trequartista? U budućnosti ga vidim više kao registu nego kao trequartistu. U ovom trenutku ne želim da ga zbunim, jer je u fazi adaptacije. Sada želim da se specijalizira za jednu poziciju, a kada ovlada time, onda ćemo videti alternative. Tokom pripremnog perioda je igrao nekoliko puta kao regista i odigrao je dobro."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.