06/10/2019

Sarri: "Juventus može mnogo više"

u 23:43h / Kategorija:
Foto: Emilio Andreoli/Getty Images
Maurizio Sarri navodi da je Juventus odigrao dobro, sa velikim karakterom protv intera, ali da ova ekipa može pružiti još mnogo toga.

"Prestizanje intera na tabeli u ovom trenutku ne znači mnogo. Najvažniji element je da smo igrali dobro, sa karakterom i odlučnošću protiv ekipe koja je zabeležila sve pobede do sada. Započeli smo dobro i imali smo pravi pristup u vatrenoj atmosferi, to je dobar znak." Pobednički gol koji je postigao Higuain je usledio nakon 24 brzih dodavanja. "Kvalitetan tim može raditi to. Kada pas igra postane fluidna, gol i šanse su direktna konsekvenca toga."

"Higuain, Ronaldo i Dybala? U tom trenutku smo dominirali igrom, sa moje tačke gledišta bi bilo nepravedno da ne pobedimo, tako da smo pokušali da igramo na taj način. Ipak, utisak sa klupe je bio da se momentum gubi, pa sam opet promenio. De Ligt ne govori dobro italijanski još uvek, ali se vrlo brzo adaptira na naš stil fudbala i naš način igranja odbrane. Poseduje enormni potencijal, ali je još uvek u fazi adaptacije, što donosi poteškoće. Giorgiova povreda nas je primorala da ubrzamo proces adaptacije, postepeni proces bi mu verovatno pomogao."

"Mislim da je ekipa već napravila važne korake unapred po pitanju pas igre. Ono na čemu moramo raditi je dominiranje utakmicom, teritorijalna nadmoć, veći pressing, odnosno oduzimanje napadačke inicijative protivničkoj ekipi, kako bismo sve vreme bili na protivničkoj polovini. Ova ekipa je naviknuta na mnogo dublje igranje odbrane, ali se adaptira i siugrno smo videli poboljšanja u tom smislu. Mislim da još mnogo možemo napredovati. To je postepeni proces, ekipa ima snažne individualce i mnogo snage u širokom rosteru. To znači da trenutno možemo ostvarivati rezultate, čak iako ne igramo na 100%."

"Promena taktičkog sistema? Možda su ljudi mislili da sam glup... Samo moraju obratiti pažnju. Počeo sam sa jednim sistemom u Empoliju, a onda sam ga u potpunosti promenio. Otišao sam u Napoli sa jednim sistemom, a onda ga transformisao za tri godine. Kada sam otišao u Chelsea, činilo se da je sličan, ali je interpretacija totalno drugačija bila. Taktika se mora adaptirati karakteristikama igrača."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.