24/10/2019

Agnelli: "Biti najbolji u Italiji više nije dovoljno za Juventus"

u 13:40h / Kategorija:
Foto: Juventus.com

Andrea Agnelli priznaje kako najbolji u Italiji više nije dovoljno za Juventus, te tvrdi kako Cristiano Ronaldo zaslužuje osvojiti Ballon d'Or. Agnelli je danas govorio na godišnjem sastanku dioničara Juventusa za 2019. godinu, na kojem je potvrdio kako planira uložiti 300 milijuna eura za povećanje temeljnog kapitala.

"Danas vas molimo, dioničari da odobrite povećanje temeljnog kapitala u iznosu od 300 milijuna eura za naš razvojni plan 2019./2024. Ovi se brojevi čine ogromni u usporedbi s talijanskom stvarnošću, ali naša su referentna točka veliki europski klubovi. Možemo potvrditi da je Juventus najveći klub u talijanskom nogometu, ali i jedan od najvećih klubova u Europi. Moramo biti izuzetno ponosni na svoj razvoj i stope rasta, i moramo ići ukorak s ostalima. Ovo je naš model upravljanja: Tri jasne i dodijeljene odgovornosti, koje moraju raditi u sinergiji kako bi se postigli rezultati. Posljednjih godina također smo imali snažan utjecaj na zapošljavanje. Malo je tvrtki u Italiji zaposlilo toliko zaposlenika kao i mi. Do danas u Juventusu radi 885 ljudi, uključujući registrirano osoblje. Naš rast potvrđuje UEFA-in koeficijent. Trenutno smo peti, ali imamo razumne razloge za razmišljanje da dođemo do četvrtog mjesta. Izdvojili smo oko 400 milijuna eura za izravne i neizravne investicije u razvoj nekretnina. Danas je naš novi logo svuda prepoznatljiv, po svojoj vrijednosti i hrabrosti koju smo imali za njegovo lansiranje. Izgradili smo sjajnu strukturu za ženski nogomet, s momčadi koji je u mogućnosti za dvije godine osvojiti dva Scudetta. Za razvoj Kluba bilo je važno stvoriti i U23 momčad."

"Nadam se da će Cristiano osvojiti Ballon d'Or-u, jer on to zaslužuje. Postali smo četvrti klub u Europi po broju navijača. Nadalje, naš novi ured u Hong Kongu omogućit će nam daljnji rast u tom dijelu svijeta. Živimo u vrlo složenoj industriji. Imamo izvanredne snage, ali moramo raditi i na svojim slabostima. Ove godine naši komercijalni prihodi premašuju prihode od domaćih televizijskih prava. Ovo su rezultati koji bi trebali biti dobro za budućnost. Europska televizijska publika mora razmišljati. Nogomet "je sve stariji" kao ponuda proizvoda, koji i dalje vrijedi za one starije od 35 godina. Nove aktivnosti na polju zabave, poput e-sporta, postaju sve jače. To su stvari o kojima treba razmišljati. Digitalna aktivnost za nas je strateška, to je temeljno za održavanje globalne dimenzije. Millenials i Generation Z su nam važni i morat ćemo iskoristiti tržišne mogućnosti, primjerice na OTT platformama. Ženski nogomet brzo napreduje. Događaji poput utakmice na Allianz Stadium u ožujku i Svjetskog prvenstva to potvrđuju. Moramo biti spremni iskoristiti ove mogućnosti. Željeli smo da Juventus postane globalni brend i to je cilj kojeg smo postigli. Naša vizija je da Juventus napreduje kao moderan, inovativan i ikoničan brend. Misija je, također održati i sportsko vodstvo, konsolidirati ekonomske i financijske rezultate i nogometne rezultate u Italiji i u Europi. Povećanja kapitala će ojačati Klub. Želimo razmišljati veliko i zajedno ostvariti nove ciljeve. Fino Alla Fine."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.