16/09/2019

Uhapšeni šefovi Juventusovih ultras grupa

u 12:15h / Kategorija:
Foto: Matteo Ciambelli/NurPhoto via Getty Images
U jutarnjim časovima su uhapšene vođe Juventusovih Ultras grupa, u toku akcije "Last banner", koju su sproveli torinsko tužilaštvo i policija, na inicijativu Juventusa.

Uhapšene su vođe grupa "Drughi", "Tradizione-Antichi valori", "Viking", "Nucleo 1985" i "Quelli... di via Filadelfia", te delikventi povezani sa njima. Istraga nadležnih organa je počela prijavom Juventusa, od pre godinu dana. Juventus je pre dve godine zabranio sve povlastice Ultras grupama, dok su pomenute grupe razvijale strategiju kako bi iznudom došle do starih povlastica. Tokom cele prethodne sezone, Juventus je bio žrtva iznude. Funkcionisalo se po principu: "Ukoliko nam ne date karte, suspendovaćemo stadion rasističkim povicima." U toku je još 39 potraga širom Italije koje koordinira Direzione Centrale della Polizia di Prevenzione u saradnji sa Digosom iz narednih lokacija: Alessandria, Asti, Como, Savona, Milano, Genova, Pescara, La Spezia, L’Aquila, Firenze, Mantova, Monza, Bergamo i Biella.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.