17/09/2019

Sarri: "Pjanić je u redu, odlučićemo sutra"

u 20:11h / Kategorija:
Foto: Daniele Badolato - Juventus FC/Juventus FC via Getty Images
Maurizio Sarri navodi da je Miralam Pjanić u potpunosti oporavljen, te da se ne smeju potcenjivati fudbalski kvaliteti Khedire i Matuidija.

"Pjanić je na raspolaganju. Medicinski tim ga je doveo u red, kontrole su pokazale da nema mišićnih lezija, stoga je jutros odradio kompletan trening sa ekipom. Na raspolaganju je za sutrašnji meč, procenićemo da li će startovati, ili će biti izmena u toku meča. Kako se može držati posed sa Matuidijem i Khedirom u vezi? Ne želim da ovi igrači budu potcenjeni. Khedira je globalni igrač, koji se može ubacivati u prostor, koji može igrati u defanzivnoj fazi i sa loptom u nogama. Istorija Matuidija, koji je aktuelni svetski šampion, govori o tome da je veliki igrač. Imamo igrače koji su u zaostatku, koji sa loptom u nogama mogu pružiti nešto više, ali ih moramo sačekati. Khedira je u nedelju odigrao prvi put svih 90 minuta nakon osam meseci. Ramsey je poslednju utakmicu odigrao u martu, Rabiot nije igrao šest meseci. Njih moramo oporaviti, vidim da napreduju na treningu."

"Rizik prevelikih očekivanja? Ne, ne osećamo to. Mi smo Juventus, u svako takmičenje ulazimo sa namerom da trijumfujemo, ali smo svesni da takve namere imaju i ostale ekipe. U ovom trenutku, mislim da se italijanski fudbal ne može smatrati favoritom, jer ima nekih koji su mnogo ispred nas. Primat smo izgubili pre 20 godina, zbog naših krivica, jer smo izgubili predsednike, igrače, trenere, novinare, sve one koji su u svetu fudbala. Mislim da ovakve utakmice moramo igrati sa velikom odlučnošću, ali i opuštenije, jer se moramo vratiti zabavljanju na terenu, bez razmišljanja o fobiji koja je nelogična."

"Mislim da je fudbal podjednak na svim meridijanima. Ne mislim da postoji razlika u igranju u Evropi, Italiji ili Engleskoj. Sigurno postoje različiti mentaliteti. Kod nas, primljeni gol je sedmična drama, u drugim šampionatima se pobeđuje idejom da se odmah poravna rezultat. Postoji opuštenija atomosfera, koja nije prisutna kod nas. Naš šampionat možda nije najkvalitetniji, ali je sigurno jedan od najtežih. Nakon iskustva u inostranstvu, mislim da je nivo naših trenera veoma visok."

"Conteove reči? Nisam razmišljao o tome, jer nisam ništa čuo. Ne mislim ništa, jer mislim da je Conteu nešto pogrešno rečeno. Komentarisao sam u vezi stvari koje se tiču nas, odnosno o razlici u nastupima protiv Napolija i Fiorentine. Rekao sam da, u ovom trenutku, postoji razlika u igranju u 15 i 21 čas. Govorio sam o našim utakmicama, ukoliko je Antonio odgovorio, onda mu je nešto pogrešno saopšteno."

"Ateltico kao favorit u LŠ? Ateltico je jedna od ekipa koje mogu osvojiti takmičenje. Moje poslednje iskustvo je bilo u veoma bogatom šampionatu, u ovom trenutku je teško bilo kome da se takmiči sa engleskim ekipama. Atletico je izgubio izvanrednog igrača, ali je potpisao jednog takvog. Saula smatram jednim od najboljih u Evropi, imaju igrače visokog nivoa, koji mogu igrati sa svima i pobediti sve. U ovom takmičenju, pored mentalne snage, tehnike i taktike, je od važnosti i sreća. Otići do samog kraja je teško za sve."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.