31/08/2019

Martusciello: "Psihofizički pad"

u 23:40h / Kategorija:
.
Giovanni Martusciello navodi da je vrlo zadovoljan prvim poluvremenom, ali da ekipa ne sme primiti tri gola za 16 minuta.

"Golovi se mogu primiti, ali ne tri za 16 minuta. Kada su prisutne greške u pozicioniranju, jasno je da će se primiti golovi protiv igrača ovakvog kvaliteta. Želim se fokusirati na veoma pozitivan nastup u prvom poluvremenu, ali se strah uvukao nakon što se Napoli vratio. Ovde sam oko mesec dana, čak i tokom prijateljskih utakmica sam ostao zadivljen time što ekipa nikad ne odustaje. Daju sve od sebe, sa namerom da uspeju, što je izvanredno. Ovaj tim je kreiran kako bi se duboko branio i igrao na kontranapade, ili eventualno imao posed na svojoj polovini, što je veoma različito od onoga kako nameravamo da igramo. Teško je napraviti takav prelaz za mesec dana, radili smo na karakteristikama nekih igrača i bili smo prijatno iznenađeni jer su uspeli da ispune to što od njih tražimo. Pjanić, pre svih."

"Mnogo radimo na konstrukciji igre iz poslednje linije, imamo veliki kvalitet u ekipi, ali sada samo moramo da podesimo linije pasova i kretnje, na koje nisu navikli. Potrebno nam je više vere i kretanje u tom pravcu. De Ligt i dalje zaostaje u učenju kretnji i toga da je deo defanzivne jedinice. Došao je u tešku ligu, poput Serie A, iz veoma drugačije ekipe. Poseduje veliki kvalitet, veoma je inteligentan i brzo će naučiti. Odigrao je veoma dobro 60 minuta. Nadali smo se da ćemo imati više vremena za njegovu adaptaciju, ali se nažalost Chiellini ozbiljno povredio, što je promenilo planove."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.