27/08/2019

Dodatno unaprijeđene mjere sigurnosti na Allianz Stadiumu

u 18:44h / Kategorija:
Dodatno unaprijeđene mjere sigurnosti na Allianz Stadiumu
Foto: Juventus.com

Priuštiti svojim fanovima da osjete sportski čar slavlja u apsolutnom spokoju oduvijek je bio jedan od top prioriteta Juventusa, te stoga nije slučajnost da je Allianz Stadium, još od dana inauguracije opremljen najnaprednijim sigurnosnim sistemima koji su tokom godina, s vremena na vrijeme unaprjeđivani i dovođeni do perfekcije.

Nešto slično desilo se i tokom proteklog ljeta. U iščekivanju nove sezone, zatvoreni krug video nadzora je dodatno unaprijeđen sa sedam novih Full HD kamera, kao i instalacijom devet multi-fokusnih Panomera. Osam Panomera usmjereno je ka tribinama, te uz 14 ranijih u potpunosti pokriva gledalište, dozvoljavajući time klubu ne samo da snimi sve događaje koji se na tom mjestu dese, nego i da počinitelje identifikuje uz veliku preciznost. Deveta od novih Panomera, posljednje generacije, usmjerena je na najproblematičnija mjesta te pruža snimanje u opsegu od 360 stepeni.

Jedna od devet novih Panomera na Allianz Stadiumu
Foto: Juventus.com


Nadalje, novi visoko senzitivni mikrofoni koji su instalirani dozvoljavaju snimanje i seciranje audio snimaka s tribina, te će biti u mogućnosti preciznije identificirati izvorište navijačkih pjesama i drugih verbalnih manifestacija. Na kraju, na istočnom sektoru stadiona postavljeni su novi detektori metala koji za zadatak imaju pospješiti protok publike i umanjiti period trajanja pri pristupu stadionu.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.