18/05/2019

Agnelli: "Najteža odluka"

u 15:44h / Kategorija:
Foto. Juventus.com
Predsednik Andrea Agnelli je na zajedničkoj konferenciji sa odlazećim trenerom Massimilianom Allegrijem rekao da je ovo najteža odluka koju je doneo otkad je u Juventusu.

"Ja ću uzeti reč. Sviđa mi se što je ovde i pprva ekipa. Podsećam da neću odgovarati na pitanja o narednom treneru Juventusa. Max je lepo rekao sinoć da ćemo imati trenera i možete ostati mirni. Max je trener koji je ispisao istoriju Juventusa. Kada se govori o pet uzastopnih Scudetta, govori se o tridesetim godinama, a od tada nije ponovljen taj podvig. Sećam se kada smo u maju 2013. godine bili u Londonu sa Fabiom, kako bismo gledali finale LŠ, iz istog hotela je izašao Max. Rekao sam Fabiu da će on biti naredni trener Juventusa. Četrnaest meseci kasnije je prihvatio da to postane, uz opšte negodovanje. Kada smo se uputili u Vinovo, saznali smo da nas čekaju tamo, a vozač je želeo da uđemo na alternativni ulaz. Rekao sam mu da ćemo ući na glavni, jer nemamo šta da krijemo, ubeđeni u izbor koji smo načinili. Završili smo tu sezonu, a tada sam napisao jedon od prvih tweetova i to sada potvrđujem: Za preuzimanje Juventusa 16. jula i pobeđivanje su potrebni atributi. Allegri je treći najtrofejniji trener u istoriji, onaj koji se najduže zadržao na klupi posle Trapa, onaj sa najvećim procentom pobeda, 5 Scudetta, 4 Coppe, 2 Supercoppe i 2 finala Lige šampiona. Ovo su neverovatne cifre, mogu potvrditi da su ovo bile prelepe godine, sa mnogo pobeda. Tokom pet godina smo živeli jedan blizu drugoga. Skoro uvek smo doručkovali zajedno, tu su bile i famozne večere, sa temama ne samo o Juventusu, već i o životu. Vrativši se na sportski deo, ne zaustavljajući se samo na brojevima, razmislimo o neočekivanom putu do Berlina, o sledećoj godini kada smo u oktobru bili u kritičnoj situaciji, a zatim ostvarili 15 uzastopnih pobeda, u trenutku kada su nam svi pripremali sahranu. Nakon toga, međusobni duel sa Napolijem prošle godine, zatim nešto neverovatno ove sezone, kada smo gotovo u 30. kolu osvojili Scudetto. U svemu ovome, ono što me čini ponosnim jeste što mislim da sam pronašao prijatelja, pored toga što smo delili profesionalne projekte, kome mogu verovati."

"U ovom trenutku moram napraviti procenu juventusovog projektovanja. Prva ekipa kada se okupi u julu će imati cilj pobeđivanja, a menadžment cilj osnaživanja tima. Imamo velike planove sa ženskom ekipom, u23 će igrati svoju drugu sezonu. Imamo ideju za novi dom ženskih ekipa i U23 ekipe. Želimo investirati u nove tehnologije i shvatiti koje se varijacije mogu imati u metodologiji treniranja. Maksimalno poverenje imam u Nedveda, Paraticija, Rea i Riccija, koji predstavljaju operativno liderstvo kluba. Iskreno sam mislio o nastavku saradnje sa Alelgrijem nakon Ajaxa. Nakon toga smo vagali, što pokazuje kapacitet analiziranja jedne grupe kako bi se došlo do odluke. Ne negiram da su prisutni tuga i emocije, jer je bilo teško shvatiti da je ovo najbolji trenutak kako bi se okončao jedan od najboljih ciklusa u istoriji Juventusa. Iskreno hvala za ono što si dao Juventusu i meni."

"Shvatili smo da je ovaj ciklus najbolje prekinuti na ovaj način, uspehom. Ovo je rezultat kapaciteta u analiziranje inteligentnih osoba. Kada se upravlja velikim kompanijama, određene odluke moraju biti donete u pravo vreme, posle će vreme odrediti da li su bile isrpavne. Pored eksternih stvari koje se govore, mi proživljavamo stvari iznutra. Kada neko uđe u bar i komentaripe ono što se dešava u klubu, on nikad ne može znati sve elemente iza određenih odluka. Ne dopadaju mi se 'Yes man' osobe, želim jaka mišljenja. Nakon toga što se čuje, donose se jake odluke. Ko nije u stanju da izdrži taj pritisak, nije u stanju da upravlja klubovima ili kompanijama."

"Ne želim se ponavljati, ova odluka je sazrela vremenom. Bio je to put, razmišljanje, sa emocijama kao što možemo videti. Kada se raspravlja o određenim temema, shvata se da je u interesu svih ovo najbolja odluka za Juventus. Ovo je bio proces, nismo se sastajali jer nemamo šta da radimo. Ovo je određeno kao najbolja solucija. Juventus je klub sa svojom istorijom, gde nijedna osoba nije nezamenljiva. Svi smo od koristi, ali niko nije nezamenljiv, od mene do radnika. Određene odluke se moraju doneti u interesu kluba. Ovo je bila moja nateža odluka otkad sam u Juventusu. Kolika će razlika biti između sadašnjeg i budućeg Juventusa? Znate me dobro. Paratici će biti taj koji će oblikovati ekipu. Ponavljam još jednom da su uloge odvojene, dodeljene su vlasti i odgovornosti. Za sportska pitanja je odgovoran Paratici, on će vam dati odgovore."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.