28/04/2019

Allegri: "Ostajem u Juventusu"

u 23:10h / Kategorija:
Foto: Daniele Badolato - Juventus FC/Juventus FC via Getty Images
Massimiliano Allegri je večeras bio gost emisije "Che tempo che fa" na televiziji Rai Uno, gde je govorio o brojnim temama.

"Danas sam miran, sinoć sam se malo naljutio. Znaš, uvek kada čujem predavanja i kada mi objašnjavaju šta bi trebalo raditi... To ne. Naljutio sam se, čovek sam. Ne objašnjavam tebi kako da radiš! Desi se jednom, dva, tri puta... Prihvatam kritike ukoliko su konstruktivne, jer su deo posla. Mogu se nekom dopadati ili ne, ali kritikovati rad drugih kada se nešto ne zna, onda to predstavlja manjak poštovanja i obrazovanja. Prošle godine se isto desilo protiv intera, kada je Higuain postigao gol za 3:2."

"Otišli smo na odmor malo ranije. Bilo bi bolje da nije tako. Sport je lep jer se moraju proslaviti pobede i prihvatiti porazi, jer se ne može uvek pobeđivati. Liga šampiona je takvo takmičenje, teško. Prisutne su ekipe kojima je bilo potrebno mnogo godina da je osvoje. Ima onih koji kažu da Juve nije osvojio trofej 23 godine i to je tačno, ali je kvalitet Juventusa na evropskom planu tokom proteklih pet godina znanto porastao."

"Da li ostajem? Već smo rekli. Ostajem u Juventusu! Ugovor mi važi još godinu dana, pa ćemo se sastati sa predsednikom. Tokom proslave u svlačionici su me bacili u kadu sa veoma hladnom vodom, mnogo sam rizikovao, s obzirom na moje godine. Uvek je tu Cuadrado sa penom, ne znam da li je to pena sudija, ali mi uvek naprska glavu."

"Učio sam godinu dana prezime Szczesnyja! Sada ću vam otkriti jednu stvar koju niko ne zna. Nikad ne pišem ime golmana kada sastavljam ekipu. Godinu dana već zastanem kod table i razmišljam. Samo je jedan samoglasnik u prezimenu, 'e'!"

"Život je lep jer je raznolik, sada vidim ove lepe slike. Mada, kada sam prvi put došao u Vinovo, gađali su me svačim... Sreća moja što je predsednikov auto blindiran. Želeli su mi dobro, postoje razni načini za iskazivanje toga. Bilo mi je zabavno. Da li sam od kamena? Veoma čvrst. U stvari, na konferenciji sam se našalio, rekao sam da sam od kamena, ali nisu shvatili."

"Fudbal je zabava za mene, ukoliko se ne zabavim, onda ne bih to bio ja. Tačno je da je prisutna tenzija zbog utakmica, rezultata, ciljeva, fudbal je posao. Prihodi Juventusa su 550 miliona, na kraju je neophodno ostvariti rezultate, na fudbalskom planu i ostale. Ciljevi moraju biti jasni, mora se imati strategija u glavi, što ne znači pisanje brojeva na listu, 3-5-2, 4-3-3, ili ostale brojeve o kojima pričaju, iako je to jedino što sam znao u matematici. U školi sam bio očajan. Naučio sam da je fudbal glupa igra za inteligentne ljude, jer su jednostvne stvari zaista najteže. Na visokom nivou, čini se da veliki igrač odigra jednostavno dodavanje, ali to nije tako, jer je teško za sve ostale."

"Ronaldo je zaista zlatan momak, veliki profesionalac, zaista je podigao nivo samopouzdanja i primer je za sve, za mlade igrače, iako u Juventusa ima igrača poput Chiellinija, Barzaglija, Bonuccija i nedavno je bio tu i Buffon. U Juventusu sam pronašao grupu velikih ljudi, osim toga što su igrači. Za pobeđivanje nije dovoljno imati velike igrače, već ljude koji imaju srce i veliku strast za onim što rade, koji su odlučni u nameri da ostvare cilj."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.