25/03/2019

Isabelle Kean: "Rođenje Moisea je bilo čudo"

u 12:41h / Kategorija:
Foto: Tullio M. Puglia/Getty Images Sport

Isabelle Kean, majka Moise Keana tvrdi kako je njegovo rođenje bilo čudo, jer su joj doktori rekli kako više neće moći imati djece.

"U Italiju smo stigli iz Obale Bjelokosti 1990. godine u Vercelli, gdje su mi se rodila djeca, Giovanni 1993. i Mose 2000. godine. Znate li zašto ga zovemo Mose kod kuće? Zato što je njegovo rođenje bilo čudo. Liječnici su mi rekli da ne mogu imati više djece, plakala sam i molila se. Giovanni je želio mlađeg brata. Jedne noći sanjala sam o Mojsiju, došao mi je pomoći i, četiri mjeseca kasnije, ponovno sam bila trudna. Nismo imali mnogo novaca. Radila sam u klinici i često sam radila noćne smjene. Onda me jednog dana nazvao navečer u pola šest. Trebala sam ići na posao u Nizza Monferrato. Uplašila sam se, mislila sam da mu se nešto dogodilo. Umjesto toga, on mi kaže, mama, imam iznenađenje za tebe. Odgovorila sam, nemoj mi reći da nisi potpisao za Juve. Rekao je ne mama, potpisao sam. Ne moraš više raditi i možeš doći živjeti sa mnom u Torino. Moiseov uspjeh isplatio je sve žrtve koje sam učinila u prošlosti. Savjet Moiseu? Rekla sam mu da nastavi ovako, da uvijek sluša trenera i starije suigrače. Veliko je zadovoljstvo da majka vidi da je njezin sin uspio i dosegnuo tako visoke razine," izjavila je Isabelle Kean za Tuttosport.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.