09/03/2019

Grafiti izvan stadiona sa uvredama na račun Agnellija

u 18:01h / Kategorija:
Grafiti izvan stadiona sa uvredama na račun Agnellija
Foto: Ju1897.net portal

Bojkoti ultrasa Juventusa ne jenjavaju, a jutros su dosegle trenutnu kulminaciju sa ispisanim grafitima koji nose uvrede na račun predsjednika Stare dame, Andree Agnellija, kao i uprave torinskog giganta. Protesti koji traju već godinama na Curva Sud torinskog Allianz Stadiuma široj javnosti su obrazloženi su uglavnom poskupljenjem karata, ali nose i pokoji skriveniji i podmukliji poriv.

Naime, novom politikom o sigurnosti i neupletenosti sa italijanskim podzemljem, koji jednoj osobi određuje mogućnost kupovine manjeg broja karata i preprodaje istih neidentifikovanim licima, poklapa se poprilično sa periodom od kako su protesti podignuti na veći nivo. Par sezona ranije Juventus je bio i optužen zbog preprodaje karata, ali se nakon daljih istraga i nepronalaženja bilo kakvih dokaza odustalo od optužbi na račun najtrofejnijeg kluba Italije.

Ispostavilo se da je Juventus čist, ali da takvo što određenim grupama kojima je navijački dio života na Curva Sud predstavljao tek paravan iza kojeg se nekada mogla podići ozbiljna svota novca, baš i ne odgovara. Stoga smo tokom posljednjih sezona svjedočili brojnim bojkotima, obustavljanju podrške Bianconerima na nekim od najbitnijih susreta Stare dame.

Međutim, sinoć smo svjedočili nesvakidašnjem događaju. Naime, navijači na tribinama Allianz Stadiuma su tokom susreta sa Udineseom osudili i uputili zvižduke svaki puta kada bi se južna tribina stadiona odučila na kratkotrajno navijanje, odnosno kratkotrajne prekide bojkota, a isti su uzvratili uvredama da je ostatak stadiona tek "grupa lutki, Agnellijevih robova".

Očito da odgovor i mišljenje ostatka stadiona nije legao ultrasima koji su nakon susreta išarali grafite izvan stadiona, a kojima Andreu Agnellija, predsjednika pod čijom palicom uživamo u najtrofejnijoj eri Juventusa u cjelokupnoj, slavnoj i bogatoj historiji Stare dame, nazivaju "crvom," upravu Juventusa "nekompetentnim direktorima koji ne poštuju svoje ljude," dok su se među ostalim brojnim grafitima našla i poruka upućena upravo predsjedniku da ultrase "ne može tretirati kao klijente i potom očekivati od njih da navijaju", kao i pitanje "Agnelli, da li si sretan bez svog teatra".


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.