26/03/2019

Agnelli: "Od 2024. godine kreće nova Super-Liga prvaka"

u 13:39h / Kategorija:
Foto: Valerio Pennicino - Juventus FC/Juventus FC via Getty Images

Andrea Agnelli predsjednik Juventusa i ECA, je potvrdio kako će u suradnji s UEFA-om od 2024. godine krenuti nova Super-Liga prvaka.

"Prioritet mora biti da se svi zainteresirani uključe u detaljnu procjenu kako bi se međunarodni svijet nogometa mogao razviti nakon 2024. godine. Odluka FIFA-e da promjeni klupsko svjetsko prvenstvo 2021. godine jedna je od onih odluka koje ECA ne može podržati. Otvorili smo razvojni proces kako bismo dobili novu viziju budućnosti UEFA-inih klupskih natjecanja. To je početak puta koje će uključiti sve zainteresirane strane. Poduzetan rizik od bilo kakve odluke u profesionalnom nogometu je u jednu ruku, sa strane kluba, naš dio. Mi smo centralni dio svjetskog nogometa i moramo raditi promjene. U suradnji s UEFA-om nastat će nova Super-Liga prvaka. Protivimo se novom formatu Svjetskog klupskog prvenstva od 24 momčadi i zahtijevamo manje međunarodnih pauza," izjavio je Agnelli na skupštini ECA u Amstrdamu.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.