13/02/2019

Juventus plasirao obveznice u vrijednosti od 175 miliona eura

u 20:27h / Kategorija:
Juventus plasirao obveznice u vrijednosti od 175 miliona eura
Foto: Juventus.com

Stara dama je na zvaničnom sajtu plasirala objavu o izdavanju nekonvertibilnih obveznica u iznosu od 175 miliona eura, koje će biti rezervisane za kvalificirane ulagače, a istu Vam prenosimo u cijelosti.

"Torino, 13. februara 2019. - Sukladno odluci Upravnog odbora, Juventus Football Club S.p.A. objavljuje izdavanje nekonvertibilnih obveznica u iznosu od 175 miliona eura, s dospijećem plaćanja 19. veljače 2024. godine koje će biti rezervisane za kvalificirane ulagače. Obveznice će biti izdate po cijeni od 99,436%, dok će godišnja kamata iznositi 3,375%. Izdavatelj će zahtijevati uvrštenje obveznica na multilateralnom trgovinskom sistemu (npr. MTF) Global Exchange Market of Euronext Dublin. Izdavanje tranše se očekuje 19. februara 2019. godine."

"Ova transakcija privukla je zahtjeve u iznosu većem od 250 miliona eura, a potražnja je stigla iz Azije, Njemačke, Francuske, Velike Britanije i Italije. Svrha izdavanja je osiguranje kompaniji financijska sredstva za opštee korporativne svrhe, pojednostavljivanje strukture i dospijeća duga."

"Morgan Stanley i UBI Banca S.p.A. kao Co-Lead Manager će biti voditelji izdavanja obveznica. Navedena društva će savjetovati Allen & Overy - Studio Legale Associato i tvrtka Pedersoli Studio Legale."

"Ovo izjava za javnost ne predstavlja i neće predstavljati ponudu za prodaju ili potraživanje ponude za kupnju obveznica, niti će biti prodaje tih vrijednosnih papira u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojoj bi takva ponuda, prikupljanje ili prodaja bila nezakonita ili ograničena zakonom. Nikakva radnja se neće poduzimati kako bi se omogućila javna ponuda obveznica u bilo kojoj jurisdikciji."

"Obveznice se ne smiju nuditi ili prodavati u Sjedinjenim Američkim Državama i u korist osoba iz SAD-a, budući da je takav pojam definiran u Uredbi S prema Zakonu o vrijednosnim papirima SAD-a. Takve obveznice nisu, niti će biti registrirane u skladu sa Zakonom o vrijednosnim papirima SAD-a, ili bilo kojim drugim zakonima o vrijednosnim papirima. Nisu zatražena ovlaštenja za CONSOB u vezi s izdavanjem obveznica, u skladu s mjerodavnim zakonom o ponudi financijskih proizvoda javnosti," stoji u obavještenju na zvaničnom sajtu Bianconera. 


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.