24/01/2019

Juventus imenovan najinovativnijim klubom u Kini

u 22:50h / Kategorija:
Juventus imenovan najinovativnijim klubom u Kini
Foto: Juventus.com

Juventus je od strane Red Card Report, procjene digitalnih performansi evropskih fudbalskih klubova primio priznanje nakon što su Bianconeri postali prvi klub koji je lansirao aplikaciju na Douyin, poznatijom od ranije kao TikTok, socijalnom mediju namijenjenom kreiranju i dijeljenju kratkih video zapisa, a koja kao takva broji više od pola miliona mjesečnih korisnika.

Inovacija jeste integralni dio Juventusa, što pokazuje priznanje stiglo od Red Card Reporta, kreiranom od strane Mailman, vodeće kineske kompanije po pitanju savjetovanja u sportu i sektora marketinga. Nakon što su Cristiana Ronalda krunisali titulom najutjecajnijeg igrača u online svijetu, izvještaj imenuje Juventus najinovativnijim klubom u Kini, te rangira torinski klub na četvrto mjesto najutjecajnijih klubova ikada.

Priznanje je pristiglo nakon činjenice da je Juventus postao prvim klubom na svijetu koji je lansirao račun na Douyinu, izuzetno uspješnoj kineskoj socijalnoj mreži koja u svojoj osnovi nudi kreiranje i dijeljenje kratkih video zapisa. Platforma broji oko pola miliona mjesečnih korisnika, od kojih veliki dio pripada takozvanoj Generaciji Z, odnosno osobama rođenim u periodu od 2000. do 2013. godine.

Mogućnost involviranja unutar pomenute generacije bio je jedan od osnovnih razloga Juventusa da lansira zvaničan Douyin račun. "Lansiranjem Douyin računa Juventus nastavlja proces započet 2017. godine lansiranjem Juventus VR app. Klub je uvijek otvoren ka novim digitalnim platformama kojim se može približiti navijačima u Kini. Juventusov cilj je kreirati digitalno iskustvo za navijače Kine kojim bi se isti osjećali bliže timu, kao i samom svijetu Bianconera," bile su riječi Giorgia Riccija, Chief Revenue Officer-a Stare dame koji za ciljnu grupu Kine postavlja mlađe i nadolazeće generacije.

Prema izvještajima lansiranim za 2018. i 2019. godinu od strane Red Card Report Juventus uveliko kreće da ubire plodove inovativnog rada i razmišljanja.Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.