18/12/2018

D’Onofrio: "Po presudi je Juventus osvojio regularno titule"

u 19:18h / Kategorija:
Foto: New Press/Getty Images
Advokat Paco D’Onofrio je komentarisao presudu Kasacionog suda Italije, po kojoj je odbijena žalba Juventusa o dodelljivanju Scudetta iz 2006. godine interu.

"Svrha presude Kasacionog suda je da definitivno potvrdi odgovornost FIGC-a, koji se u 2011. godini proglasio nekompetentnim da odlučuje o kontroverznoj dodeli Scudetta iz 2006. godine interu za zelenim stolom. Zapravo, nakon osuđivanja Juventusa, isplivali su elementi koji su naveli saveznog tužioca da zatraži izbacivanje intera u Serie B, koji se pozvao na zastarevanje, pa nije došlo do otvaranja disciplinskog postupka. Sada sudije nisu smatrale zahtev Juventusa nelegitimnim, već su naglasili da se radi o federalnoj, a ne državnoj nadležnosti. Setimo se da je Juventus morao da se okrene državnom sudstvu, jer se FIGC proglasio nekompetentim. Danas je Kasacioni (Vrhovni) sud indirektno sankcionisao to, ali je umesto toga trebao da se izjasni. Zapravo, jedino značajno izjašnjenje Vrhovnog suda je da tadašnji funkcioneri Juventusa nisu uticali na ishod nijedne utakmice. Stoga, ukoliko nije bilo nameštenih utkamica, onda je te šampionate regularno osvojio Juventus. Ovo je neprijatna istina, a mnogima je još uvek teško da je prihvate," rekao je Paco D'Onofrio u izjavi za Tuttojuve.com. Advokat D’Onofrio je branio Luciana Moggija u sportskom procesu.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.