25/10/2018

Agnellijevo obraćanje dioničarima

u 21:49h / Kategorija:
Agnellijevo obraćanje dioničarima
Foto: Juventus.com

Jutros je pred 302 dioničara održan Sastanak dioničara predsjedavan od strane Andree Agnellija, na kojem se predsjednik najtrofejnijeg fudbalskog kluba Italije dotakao brojnih tema, prije svega optužbama Juventusa po pitanju natpisa koji su vrijeđali tragediju Grande Torina sa Supergi, potom optužbe o preprodaji ulaznica, kao i o dvoma direktora koji od danas i zvanično nisu sastavni dio Upravnog odbora Stare dame.

"Dobro jutro svima, prije svega bih želio pojasniti neke stvari. Televizijski programi fokusiraju pažnju na činjenice već utvrđene o odnosu između Juventusa i organiziranih navijača. Juventus je sankcionisan od strane sistema sportske pravde iz dva razloga. Prvi je zbog prodavanja više ulaznica nego što je to propisano po Pisanu zakonima, četiri po osobi. Drugi razlog je dopuštenje unošenja natpisa (natpisi kojima je Curva Sud vrijeđala tragediju Grande Torina na Supergi, prim. prev.) na stadion. Alessandro D'Angelo (Juventusov menadžer za sigurnost, prim. prev.) nije odobrio unošenje tih natpisa u februaru 2014. godine. Potrebno je pojasniti ove činjenice."

"Juventus poštuje, do posljednjeg slova, sve procedure i ne može prihvatiti da još uvijek postoji sumnja da naš klub može biti uključen u preprodaju ulaznica. Alessandro D'Angelo nije pomogao prilikom unošenja natpisa koje sam već nazvao uvredljivim, a koji se dotiču Superga tragedije. Uvredljivim sam već nakon par sati nakon što su postavljeni nazvao te natpise, jednako ponavljam i danas. To ne samo da sam ja rekao, to dokazuje i prilog iz Saveznog žalbenog suda. Kreatori tih natpisa su identificirani korištenjem tehnologije koju je Juventus omogućio provoditeljima zakona, isti su dovedeni pred lice pravde i priznali su svoju krivnju. Svaka druga potvrda je lažna i neutemeljena. Vrijeme je za svakoga tko izražava svoje procjene na tim činjenicama da razmotri i postupke i same činjenice."

"Za sljedeće izazove, odlučili smo obnoviti vodstvo Juventusa. Model organizacije se neće mijenjati i temeljit će se na tri stupa: usluge, prihod, te centralno i osnovno - sport. Međutim, dugujem zahvalnost dvoma direktorima koji nas napuštaju, Aldu Mazziji, koji je danas s nama, te Giuseppeu Marotti. Aldo se pridružio grupi 1987. godine. Angažovan je od strane mog oca, te je samo po sebi na neki način kuriozitet okončanja ovog ciklusa. Napustio je pozicije u administraciji i kontroli kako bi postao naš Financijski direktor. Bio je ključan u razvoju projekata o stadionu i Continassi. Ako se danas možemo pohvaliti sjedištem pokraj našeg stadiona, najsuvremenijim terenima za trening, hotelima i konceptnim trgovinama, onda to dugujemo Aldu. Zbog toga Aldo, ja, kao i svi u Juventusu smo ti zahvalni."

"Govoreći za sebe, nazvati Giuseppea Marottu profesionalcom u svijetu fudbala je jednostavno i primjereno. On već 40 godine upravlja fudbalskim klubovima, uz uspjehe poput onih u Veneziji i Atalanti. Napustio je Sampdoriju nakon što ih je doveo na vrata Lige prvaka prije nego se pridružio Juventusu. Sposobnosti i znanja Marotte su bili ključni u razvoju kluba, i svi mu dugujemo jedno toplo hvala, kao i aplauz."

"Ono što nam je omogućilo da napravimo ovaj izbor jesu upravo radovi Alda i Giuseppea koji su pomagali neiskusnijim stručnjacima pokraj sebe, podizanjem budućih stručnjaka koji bi mogli u preuzeti njihove uloge. Dosadašnje odgovornosti kojima se bavio Giuseppe Marotta odlučili smo podijeliti već postojećim članovima odbora, koji predstavljaju novu generacija lidera kojima je povjerena budućnost Juventusa."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.