30/09/2018

Nedved i Paratici dobijaju veća ovlašćenja

u 15:50h / Kategorija:
Foto: Daniele Badolato - Juventus FC/Juventus FC via Getty Images
Prema navodima Gianluce Di Marzia, Beppea Marottu neće zameniti neka eksterna figura, već će veća ovlašćenja u sportskom sektoru imati Pavel Nedved i Fabio Paratici.

Beppe Marotta nije podneo ostavku, a nije bilo ni kosenzualnog razlaza sa Juventusom. Radi se o odluci Andree Agnellija, koja je saopštena Marotti sada, u septembru mesecu, zbog čega neće moći da do kraja sezone obavlja funkciju u drugom klubu, što je nesumnjivo povoljno za Juventus. Razlog odlaska Marotte je razlika u pristupu u poređenju sa dvojcem Agnelli-Paratici. Marotta preferira oprezniji, a Agnelli i Paratici agresivniji pristup. Juventus neće direktno zameniti Marottu, već će se uloge preraspodeliti na internom nivou. Formira se nova "triada" sa Agnellijem, Paraticijem i pre svega Nedvedom, koji više neće imati protokolarnu ulogu, već ulogu pravog funkcionera u klubu. Prema Agnellijevom planu, pored fudnamentalne uloge Paraticija, Nedved će imati više odgovornosti u sportskom menadžmentu. Odlazak Marotte je uslovljen željom Agnellija da na duge staze iskoristi dolazak Cristiana Ronalda, kako bi klub postao još ambiciozniji i usmeren ka glogalnom tržištu, ne samo italijanskom. Novi Juventus, bez Marotte, počinje od ove težnje na sportskom i ekonomskom planu. Agnelli želi da ubrza rast Juventusa. 


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.