06/09/2018

Juventus proširio ugovor sa IMG-om

u 22:53h / Kategorija:
Foto: Emilio Andreoli/Getty Images
Juventus je proširio i produžio ugovor sa IMG-om, kompanijom za licenciranje produkata, a novi ugovor će obuhvatati i područja SAD-a i Kanade.

Juventusova odluka da proširi partnerstvo sa agencijom za licenciranje produkata desila se u trenutku kada prisustvo kluba značajno raste u ovom regionu. IMG će razvijati plasiranje licenciranih produkata Juventusa kroz svoju mrežu u Aziji, Americi i Kanadi. IMG i Juventus su saradnju započeli u 2016. godini, otkad IMG reprezentuje klub na teritoriji Azije, Australije i Novog Zelanda. Od tada je značajno povećana raznolikost Juventusovih produkata.

"Naš program licenciranja u Aziji, Australiji i Novom Zelandu je već u ogromnoj meri uspešan, a tek smo na početku. SAD i Kanada su veoma interesantna tržišta za nas, gde je broj strastvenih navijača u porastu," izjavio je Luca Monteison, licensing manager Juventusa.

"Juventus nastavlja da bude jedno od najvećih imena u svetu fudbala, sa svojom predanošću da zabavlja navijače na terenu i van njega i legendarnim crno-belim prugama. Radujemo se prenošenju uspeha Juventusa i već postojećeg licenciranog programa u SAD i Kanadu," rekao je Marcelo Cordeiro, IMG licensing director.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.