16/11/2017

J|Village upriličio inauguraciju Međunarodne škole izvrsnosti

u 19:56h / Kategorija:
J-Village upriličio inauguraciju Međunarodne škole izvrsnosti
Foto: Juventus.com

Danas je u J|Village, u kojem je od prije par mjeseci smješteno i sjedište Stare dame, upriličena inauguracija Međunarodne škole izvrsnosti - Svjetske međunarodne škole Torina (World International School of Turin - WINS), kojoj su prisustvovali generalni direktor Juventusa Giuseppe Marotta, kao i financijski direktor torinskog giganta, Aldo Mazzia.

Kompleks pokriva više od 8500 kvadratnih metara učionica, bibiloteka, laboratorija, kao i sportskih sadržaja i smještaja. WINS predstavlja prvi kapus takve vrste u regionu Piemontea, baziran je na modelu internacionalnog koledža, te studentima uz stjecanje obrazovanja pruža i odgovarajući boravišni smještaj. Između ostalog, WINS će ugostiti i J-College, predviđen za momke i djevojke iz Juventusovih mladih naraštajja.

"Mjesto gdje studenti izrastaju u muškarce i žene sutrašnjice"

"WINS je mjerilo izvrsnosti - iste one izvrsnosti za koju se Juventus uvijek zalaže," glasile su uvodne riječi Giuseppea Marotte na inauguraciji Međunarodne škole izvrsnosti. "Fudbalski klub se može definisati kao sportski fenomen, posao, ali prije svega, to je socijalni fenomen. U sektoru mladih nam je od strane njihovih familija povjereno na značajan vremenski period oko 400 mladih igrača, što nam predaje u ruke veliki društvenu odgovornost."

"WINS će nastaviti Juventusovo putovanje pružanja obrazovnog iskustva nakon izgradnje J|College u Vinovu, gdje je prošle godine završen prvi puni ciklus visokog obrazovanja. J|College je nastao iz želje da se izjednače sportske i didaktičke aktivnosti koja nam je omogućila da spriječimo napuštanje škola od strane naših mladih talenata."

"WINS nam je omogućio da pronađemo strukturu koja nam može pomoći u postizanju još učinkovitijih načina dostizanja naših ciljeva: Ne samo stvaranja igrača već i inteligentnih muškaraca i žena koji igraju dobar fudbal. Ponosni smo što možemo biti ovdje, otvoriti ovu školu, koja će predstavljati mjesto gdje studenti izrastaju u muškarce i žene sutrašnjice."

"Inovacija, multikulturalnost i digitalizacija"

WINS se kvalificira kao Međunarodni Baccalaureate® (IB), te će usvojiti didaktičke metode koje prirodno stimulišu kritičko razmišljanje i grade prilagođene nastavne programe na temelju ličnih interesa i osobina. Studenti su u mogućnosti započeti s radom na diplomi u novoj školi u multikulturalnom okruženju izvrsnosti s kvalificiranim profesorima materinjeg jezika - sve u vidu mentorsko-trenerskog pristupa i rada u okviru filozofije "učenja kroz rad".

Primjer ovog novog pristupa je uvođenje "Digital Learning Experiencea", projekta temeljenog na Apple tehnologiji koja utjelovljuje teorije novog digitalnog pristupa učenju kroz pažljivu integraciju uporabe iPada tokom nastave i učenja kod kuće sa mogućnošću poboljšanja sadržaja kroz povećanu interakciju i dijeljenje projekata sa mnogim školama sličnog pristupa širom svijeta.

Galeriju sa fotografijama inauguracije pogledajte na Juventus.com (klik)


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.