04/08/2016

Istorijat i evolucija grba Juventusa, osmi dio

u 09:00h / Kategorija:
Istorijat i evolucija grba Juventusa, osmi dio
Foto: Ju1897.net

U osmom izdanju koje prati istorijat i evoluciju grba Juventusa Ju1897.net Portal vam donosi logo koji je predstavljao klub 1986. godine.

Ikona dizajnirana 1928. godine od strane Carla Bergoglia koja je trebala predstavljati Juventus siluetom zebre koja gleda ka zapadu i simbolizira drevno plemstvo, a koju je kasnih sedamdesetih godina Stara dama koristila kao zvanični logo je sredinom 80.tih godina prošlog vijeka dobila manje izmjene. Silueta zebre koja je pretrpila uticaj Op arta (optičke umjetnosti) i kao takva predstavljala najtrofejniji klub Italije tokom nekoliko godina je sada okružena ovalnim natpisom sa imenom kluba, a zvjezdica koja se nakratko koristila u samom logotipu je uklonjena. 

Originalnu HD verziju ovog Wallpapera možete skinuti putem ovoga linka (klik), odnosno na stranici predviđenoj multimediji na našem Portalu pod Meni>Wallpapers.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.