03/08/2016

Istorijat i evolucija grba Juventusa, sedmi dio

u 20:31h / Kategorija:
Istorijat i evolucija grba Juventusa, sedmi dio
Foto: Ju1897.net

U sedmom izdanju koje prati istorijat i evoluciju grba Juventusa Ju1897.net Portal vam donosi logo koji je predstavljao klub sredinom 80.-tih godina prošlog vijeka.

Ikona dizajnirana 1928. godine od strane Carla Bergoglia koja je trebala predstavljati Juventus siluetom zebre koja gleda ka zapadu i simbolizira drevno plemstvo, a koju je kasnih sedamdesetih godina Stara dama koristila kao zvanični logo je sredinom 80.-tih godina prošlog vijeka dobila manje izmjene. Silueta zebre koja je pretrpila uticaj Op arta (optičke umjetnosti) i kao takva predstavljala najtrofejniji klub Italije tokom nekoliko godina je sada kraj sebe po prvi put dobila zvjezdicu kao sastavni dio logotipa Juventusa, a ispod nje dodat je natpis sa imenom kluba. 

Originalnu HD verziju ovog Wallpapera možete skinuti putem ovoga linka (klik), odnosno na stranici predviđenoj multimediji na našem Portalu pod Meni>Wallpapers.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.