22/08/2018

Marchisio:"Pobjeđivanje nije bitno, ono je jedino što se računa"

u 13:41h / Kategorija:
Marchisio:"Pobjeđivanje nije bitno, ono je jedino što se računa"
Foto: Giorgio Perottino - Juventus FC/Juventus FC via Getty Images

Nakon što je posljednjeg dana ovogodišnjeg ljetnog mercata Claudio Marchisio uzajamnim sporazumom sa torinskim gigantom raskinuo ugovor koji ga je vezao za Staru damu, te nakon 25 godina provedenih kao igrač Juventusa, legenda se obratila navijačima otvorenim pismom na društvenim mrežama.

"Proveo sam posljednjih 25 godina zamišljajući šta bih mogao postati i šta bih mogao postići kao igrač Juventusa. Nikada nisam mogao pomisliti da ću preživljavati ovakve trenutke. Nebitno o tomu kakav će biti moj naredni privatni ili profesionalni korak, činilo bi se bezrazložno ili nepravedno poricati da će moje srce i moj DNK zauvijek ostati premazani samo dvjema bojama. Prvi put sam dres Juventusa obukao sa sedam godina i od tada ga nisam skidao, ni na tren. Odrastao sam prateći tu filozofiju. Prvo sam ju pokušao apsorbirati, potom i postati ambasador iste, kako na terenu, tako i u svakodnevnom životu."

"U Juventusu 'pobjeđivanje nije bitno, ono je jedino što se računa'. Ovaj čuveni citat izrečen je od strane Giampiera Bonipertija. Iza te rečenice, u isto vrijeme jednostavne ali i voljene od nas navijača (da, koliko god to strano zvučalo, danas sam to), leži dublji smisao našeg načina življenja."

"Pobjeđivanje nije bitno, ono je jedino što se računa. Kada ste dječak, kao i svi imate svoje snove. Kako biste obukli taj dres znate da morate biti najbolji. Uvijek."

"Pobjeđivanje nije bitno, ono je jedino što se računa. Kada odrastete i vaši snovi postepeno postanu stvarnost, ne ispuštate te misli iz glave i radite naporno u sjenama vaših idola. I svakoga dana dajete sve od sebe za taj dres, jer nositi te pruge je pitanje ponosa, sreće i obaveze."

"Pobjeđivanje nije bitno, ono je jedino što se računa. Kada na kraju ti idoli postanu vaši saigrači i kada morate ostati jaki, vaše noge klecaju ponešene mišlju da zajedno sa njima izlazite na teren. Del Piero, Nedved, Buffon, Trezeguet, Camoranesi i ostali. U cilju da ispoštuju taj dres svi igrači moraju obaviti svoj dio. I ovo se pravilo ne može odnositi isključivo na igrače, već i na sve navijače. Juventus pobjeđuje zato što je jedan od najboljih timova na i izvan terena."

"Pobjeđivanje nije bitno, ono je jedino što se računa. Kada poštujete dogovor koji ste postigli sa samim sobom, da dajete sve u svojoj moći i ne razočarate navijače, najlojalnije i najiskrenije navijače na svijetu."

"Pobjeđivanje nije bitno, ono je jedino što se računa. Kada shvatite da posljednjih 25 godina više ne pripadaju vašoj sadašnjosti, ostaje samo jedan način da nastavite pobjeđivati: Svjestan sam da neću zaboraviti ta sjećanja jer su ona dio mene i ja ću uvijek biti dio njih, gdje god da budem."

"Želim vam sve najbolje, Claudio."
Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.