10/08/2018

Bonucci: "Juventus je moja kuća"

u 15:38h / Kategorija:
Foto: Twitter.com/Juventusfc
Leonardo Bonucci navodi da je iz Juventusa otišao donevši odluku u besu, te potencira da odluke u tom stanju nisu ispravne.

"Kako sam video Juventus sa strane? Dobro, Juventus je uvek dobar. Pobeđuje zato što je isprogramiran i ima čvrstu strukturu. Zaista sam prezadovoljan što sam se vratio. Potrebno je da nadoknadim vreme koje nisam proveo ovde, koje mi je sigurno omogućilo da napredujem na humanom planu, ali ne na kvalitativnom planu i pobeđivanju. Izabrao sam da se vratim u Juventus, jer mi je nedostajala kuća. Zahvaljujem se klubu, treneru i agentu, koji su mi omogućili da danas budem ovde. Sa Allegrijem je bilo diskusija, koje su deo fudbalske sezone. Međutim, kasnije je bilo načina da se sve razjasni. Naš odnos je zaista odličan, rukovali smo se i izgrlili. Zahvaljujući Allegriju sam mnogo napredovao u kontroli utakmice. Nagradu u Londonu na dodeli za najboljih XI igrača u sezoni sam posvetio njemu. Nastavljamo dalje, na pozitivniji način nego pre."

"Odlazak? Odluke donete u stanju ljutnje i besa nisu nikad ispravne. Razumem navijače i poštujem ih. Odluka koju sam doneo prošle godine je bila veoma emotivna. Srcem sam odlučio da se vratim u Juventus, iako sam imao brojne ponude iz inostranstva, kako je pisano. Moja porodica živi u Torinu, Juventus je moja kuća. Sada je na meni da, ukoliko bude zviždanja, to igrama i pobedama preokrenem u aplauze. Imao sam mogućnost da napredujem na humanom planu, Juventus je bio za mene sve. Godina van Juventusa mi je pomogla da sazrim i napredujem kao čovek, ali moram povratiti nešto na fudbalskom planu. Sada imam tu sreću da treniram svakog dana sa najboljima na svetu."

"Slavlje na Allianz Stadiumu? U tom trenutku sam branio boje drugog kluba, profesionalac sam. Uostalom, ne događa se veoma često da štoperi postižu golove. Ciljevi Juventusa su uvek jasni. Želimo da budemo kompetitivni za Scudetto i Coppu, te da igramo finale u Madridu. Sa Ronaldom u našim redovima, ukoliko se sretnemo sa Realom, utakmice neće više počinjati rezultatom 1:0 za njih. To je sada naša prednost. Reč je o igraču koji na treningu ništa ne prepušta slučaju, uvek je veoma koncentrisan. Milan? Radio sam sa Gattusom, koji je veliki čovek. Vraćam se u Juventus sa mnogo važnih stvari na humanom planu. Mogao sam da napredujem u tome."

"Konkurencija u Juventusu je velika i zaista stimuliše. Stimuliše igrača da pruži maksimum, jer ovde ima igrača koji mogu učiniti da i na treningu izgledate vrlo loše. Imao sam ponude iz inostranstva, ali sam želeo samo da se vratim u Juventus, svojoj kući. Razlog odlaska iz Juventusa? Niz stvari, diskusija sa misterom je jedna od njih. Nisam se osećao dobro i nisam osećao da takav mogu biti na nivou Juventusa. Napravio sam tada takav izbor, ali na sreću, sada smo svi ovde. Kada ću napisati #finoallafine? Da je do mene, već sutra... Oduvek sam bio Juventino, od rođenja. Nadam se da ću uskoro napisati to, jer bi značilo da smo opet postali porodica. Stolica protiv Porta? Moramo da razbijemo tabu... Imao sam regularno mesto, ali utakmicu proživljavam na veoma nervozan način. Uzeo sam stolicu i na njoj proveo svega pet minuta, ali me je ona uništila!"


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.