05/07/2018

Verna: "Ronaldo može donijeti Juveu 50 miliona eura godišnje"

u 22:12h / Kategorija:
Verna: "Ronaldo može donijeti Juveu 50 miliona eura godišnje"
Foto: Richard Heathcote/Getty Images

Medijska kuća Sky Sport Italia ugostila je uglednog ekonomistu, Michelangelo Vernu koji je sa stručne strane prokomentarisao sve izgledniji dolazak Cristiana Ronalda u redove torinskog giganta.

"Kako stvari trenutno stoje, Juventus prodaje 19 miliona artikala i različitih usluga potpisanih svojim brandom, ali još uvijek postoji jaz naspram klubova poput Manchester Uniteda, Real Madrida i Barcelone koji ostvaruju peterostuko veće transakcije," izjavio je Michelangelo Verna. "U tom segmentu Juventus mora napredovati na viši nivo, a dolazak Ronalda bi predstavljao znak da se to upravo i dešava. Ukoliko njegova bruto plata bude iznosila 60 miliona eura, on će vračati dobar dio od nekih 50 miliona eura ukupnim povećanjem prihoda Juventusa."

Prema podacima Calcio e Finanza Juventusove dionice su tokom posljednja tri dana skočile za 22%, što znači skok u vrijednosti sa dosadašnjih 665 na 825 miliona eura. Prema daljim navodima platu eventualne akvizicije Juventusa bi potpomagale i druge kompanije u vlasništvu Agnellijevih, čiji EXOR kontrolira, između ostalih Ferrari, FIAT i Jeep. Već je poznato da Cristiano Ronaldo posjeduje pozamašnu kolekciju luksuznih automobila, a Il Sole 24 Ora i Mediaset Premium predviđaju da će ovim potezom Portugalac postati i prepoznatljivo lice Ferrarija i samo to bi donosilo preko 20 miliona eura koje bi tehnički bilo unutar financija koje se obračunavaju izvan klupske platne strukture.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.