25/05/2018

Moggi: "Presude jasno pokazuju da utakmice nisu nameštene"

u 20:16h / Kategorija:
Moggi: "Presude jasno pokazuju da utakmice nisu nameštene"
Foto: PACO SERINELLI/AFP/Getty Images

Luciano Moggi, bivši direktor kluba, navodi da presude jasno pokazuju da nijedna utakmica Juventusa nije nameštena, što se ne može reći za inter.

"Calciopoli? Veoma je jednostavno objasniti ono što se desilo. Tada su već bili mrtvi Gianni i Umberto Agnelli, kao i advokat Chiusano. Sa njima se ne bi desilo to što se desilo. Da li ste nekada čuli za sudski proces gde vas advokat odbrane napada da ste krivi? Zaccone, advokat odbrane Juventusa u tom procesu je zatražio ispadanje u Serie B i kaznu u bodovima, nakon što je za samo nedelju dana pročitao predmet, kako bi izbegao Serie C. Mojim advokatima je trebalo četiri i po godine da pročitaju sve papire tog predmeta. Na kraju, proces sportskog sudstva je završen presudom da nijedna utakmica nije nameštena, što je potpuno suprotno od onoga što je zastupao advokat Zaccone. Moji razgovori sa delegatom za dodelu arbitara? To je bilo dozvoljeno. Ljudi iz ostalih klubova su razgovarali sa njim, što je Palazzi kasnije dokazao. Žao mi je zbog interista, ali nije negirana presuda procesa između mene i Gian Felice Facchetija, po kojoj njegov otac jasno lobira i utiče na fudblaske arbitre. Fachetti je, pre utakmice polufinala Coppa Italia protiv Cagliarija, išao kod Bertinija i tražio da inter pobedi. Ja ovakve stvari nisam nikad radio. U tom trenutku nije bilo nikoga da me zaštiti," rekao je Luciano Moggi za egipatski kanal On Sport.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.