17/05/2018

Buffon: "U subotu ću odigrati posljednju utakmicu za Juventus"

u 13:25h / Kategorija:
Foto: Daniele Badolato - Juventus FC/Juventus FC via Getty Images

Kapetan Juventusa Gianluigi Buffon, je na današnjoj press konfereciji objavio kako nakon 17 godina napušta Juventus. Buffon je danas potvrdio kako će mu utakmica protiv Hellas Verone biti posljednja u dresu Juventusa.

"Želim zahvaliti predsjedniku koji osim svoje institucionalne uloge u Juventusu, ali u stvarnosti on je nešto više za mene. Tijekom ovih godina, mislim da smo razvili jedinstveni odnos bliskosti, dijeljenja i mogu reći prijateljstva, ako mogu biti toliko hrabar. Čimbenici koji su dopustili da se sve ovo dogodi bili su poštenje, odanost, pravednost i odlučna borba protiv licemjerja. Mislim da je to nešto što nas je ujedinilo. Činjenica da je Agnelli ovdje zajedno sa mojim agentom i Chiellinijem, koji će s pravom preuzeti kapetansku vrpcu, velika je čast i zadovoljstvo. Sretan sam što ste došli ovdje, jer vi u medijima imate važnu ulogu za slanje određenih poruka. Čak i nakon svih kontroverzi i nesporazuma, želim zahvaliti i medijima, jer osjećam potrebu da to učinim." 

"Nakon što sam sve to rekao, želim sažeti ovaj neobičan dan za mene, pun emocija, ali pristupio sam ovom danu s puno mirnoće, s srećom i osjećajem zadovoljstva. Ovo je zaključak čudesnog puta u kojem sam imao sreće da ga podijelim s ljudima koji su se doista brinuli za mene. Osjećao sam to, iz dana u dan, i zbog te ljubavi sam se borio i pokušao učiniti sve što mogu. U subotu ću odigrati posljednju utakmicu za Juventus. Mislim da je to najbolji način za okončanje ove čudesne avanture, koje sam okončao sa dva trofeja, koja su uistinu važna. Moj strah je bio da dođem do kraja ove avanture s Juventusom, kao netko koga su se ljudi zasitili ili igrač koji se izgubio. Mogu reći da to nije slučaj i da sam zaista ponosan što sam do 40. godine, sve do ove subote, mogao pružiti nastupe na razini mog imena i Juventusa." 

"To je najveće zadovoljstvo i zato ovo doživljavam kao sretan čovjek, jer se nipošto ne smije uzimati zdravo za gotovo da sportaš dosegne tu točku i dođe na određenu razinu. Želim se zahvaliti obitelji Juventus. Godine 2001. potpisali su izvanrednog talenta, vjerojatno sam pristran da to kažem, ali moram reći, da ako je taj talent pretvoren u prvaka, to je zato što je Juventus osigurao da se to dogodi. Dopustili su mi da poduzmem još jedan korak naprijed u uvjerenju, mentalitetu i izvedbi. Vjerujem da, ako sam još uvijek ovdje u 40-oj. godini i nastupam na ovoj razini, to je zahvaljujući Juventusu, čiji se pristup radu potpuno razlikuje od svih ostalih na svijetu. Napravio sam tu svoju filozofiju i siguran sam da ću ju upotrijebiti i u budućnosti, u mom životu nakon nogometa, jer je to jedini način na koji poznajem postići rezultate. Osim trofeja, to je najveći dar koji sam dobio od Juventusa i zauvijek ću mu biti zahvalan na tome."

"Do prije 15 dana bilo je sigurno i dobro poznato da ću završiti svoju karijeru. Sada sam dobio neke ponude i uzbudljive izazove, kako na terenu tako i izvan njega. Prijedlog da nastavim sa svojom karijerom dao mi je Andrea Agnelli. Tijekom sljedeća tri dana, punog emocija, donijet ću konačnu odluku. Povratak u Parmu je romantični san iz djetinjstva, ali ništa više od toga. Osjećam veliku zahvalnost. Zahvalan sam što osjećam da je klub tako blizu mojim bivšim suigračima. Vjerojatno sam malo izgubljen, ali ne osjećam strah. Umjereni strah, što je razumljivo kada se ide u promjenu načina života i navika. Živim da izađem iz svoje zone udobnosti i isprobam se u složenijim situacijama koje ne poznajem." 

"To je način da vidite ono što ste napravili i nikad se nisam bojao izazova, sasvim suprotno. Riječ je o osjećajima, važnosti koju možete imati u projektu, motivaciji koju biste mogli imati i svoje fizičke sposobnosti. Mnogo toga moram uzeti u obzir. Premier League? Rekao sam da sam dobio nekoliko ponuda, vrlo zanimljive ponude, kako na terenu tako i izvan njega. Sljedeći tjedan, nakon što se sve malo smiri, odlučit ću što mislim da je najbolje za mene. Nema smisla kladiti se kamo bih mogao ići. Ako bih nastavio sa svojom karijerom, želio bih konkurirati za velike trofeje, jer to je ono za što živim," izjavio je Buffon na današnjoj press konferenciji.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.