13/04/2018

Khedira: "Penal se ne sudi u onakvim situacijama"

u 19:47h / Kategorija:
Khedira: "Penal se ne sudi u onakvim situacijama"
Foto: Daniele Badolato - Juventus FC/Juventus FC via Getty Images

Sami Khedira navodi da je Juventus dokazao da je jedan od najboljih timova u Evropi, te da sudija ne sme dosuditi penal u situacijama gde nije u potpunosti siguran.

"Skoro je nemoguće preokrenuti rezultat na Bernabeu stadionu. Mi smo upravo to uradili za 90 minuta, ali utakmice nekad traju duže. Bili smo potišteni nakon utakmice, čak je i sada teško nakon fantastično odigrane utakmice. Dokazali smo da smo jedna od najboljih ekipa u Evropi. Takav je fudbal i ovo moramo prihvatiti, te čestitati Realu koji je veliki tim. Čak iako smo ostali praznih ruku, nema smisla plakati i tražiti izgovore, jer sada moramo osvojiti Scudetto i Coppu, koji su za Juventus dva velika cilja."

"Što se tiče penala u 93. minutu, situacija nije jasna. Može se svirati, ili se ne može svirati. Ukoliko pogledate utakmicu, videćete da sudija nije u potpunosti siguran. Čekao je nekoliko sekundi, a tek onda odlučio. Ne može se reći da nije u redu svirati penal u 93. minutu, ali sudija mora biti u potpunosti siguran, čak i kada se radi o penalu u prvom minutu. Sada sudija nije bio stopostotno siguran, razmišljao je o tome, a u tom slučaju se penal ne sme dosuditi. To nas je naljutilo, borili smo se 90 minuta, ali se penal ne sme suditi u situaciji kada je 50-50. Teško je shvatiti to, ali moramo prihvatiti jer se ništa ne može promeniti."

"VAR? Moram priznati da na početku nisam bio entuzijastičan, jer je prekidao tok utakmice, te se previše čekalo na odluku. Sada je to popravljeno, VAR može doprineti da fudbal bude pravedniji. Emre Can? Razgovarao sam sa njim, ali ne znam koju će odluku doneti u vezi budućnosti. Ipak, radi se o veoma interesantnom profilu igrača i bio bi odgovarajući za budući Juventus."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.