02/04/2018

Allegri: "Nakon Juventusa ću trenirati u inostranstvu"

u 18:13h / Kategorija:
Foto: Daniele Badolato - Juventus FC/Juventus FC via Getty Images
Massimiliano Allegri navodi da će nakon Juventusa sigurno trenirati u inostranstvu, odnosno da je angažman u redovima Stare dame poslednji u Italiji.

"Kada se igra u Ligi šampiona, onda je to prilika da se reprezentujete svetu. Pre premijere u La Scali, svi glumci i izvođači su u istoj situaciji, imaju isti osećaj, ispred publike i stručnjaka. Isti je slučaj i sa Ligom šampiona. Kada smo izvukli Real Madrid, neki su bili razočarani ili zabrinuti, dok sam ja bio veoma srećan. To je dobar stumulans, donosi mnogo adrenalina jer ćemo igrati dve utakmice. Pred nama su dva odlična meča."

"Moja tradicija i koreni su mi veoma bliski, tu pronalazim snagu. Pomaže mi da ostanem smiren i da se mogu nositi sa problemima, te da ne doživljavam sebe preozbiljno. Kada su mi loše misli u glavi, uvek odem u moj Livorno, a tamo uvek pronađem spokoj. Gledao sam finale u Kardifu nekoliko puta, nije mi bio problem da ga odgledam opet. To mi je pomoglo da sazrim i da budem uveren da je za napredak potrebno da ne forsiramo previše, da budemo mirniji."

"Tottenham je sigurno veliki klub, velika ekipa. Znao sam da tokom perioda od 15-20 minuta utakmice primaju golove. Zato sam rekao igračima da ostanu veoma fokusirani, jer moramo to iskoristiti. Tako je i bilo. Imao sam jasnu ideju u glavi šta moramo uraditi, jer na raspolaganju nisam imao napadače, već samo bekove."

"Ne mogu biti drugačiji od onoga što jesam sada. Ne mogu biti trener koji se fokusira na taktiku i analitiku, ja stvari radim instinktivno. Trener donosi odluke na osnovu senzacija. U suprotnom bi bilo dovoljno sedeti ispred kompjutera i fudbal bi bio poput PlayStationa. Ja nisam takav. U fudbalu ima mnogo ljudi koji žele doći do perfekcije preko taktike, ali je to nemoguće jer ima mnogo varirajućih elemenata. Mora se poznavati karakter igrača, jer na treningu se mogu naći igrači koji se ne osećaju najbolje, ili nisu spavali dobro tokom prethodne noći, ili imaju probleme sa ženom ili decom u školi. Bitno je adaptirati se. Preko noći igrač može promeniti pristup, od treninga do utakmice. Trener mora biti menadžer ljudskih resursa. Mora da zna kakvi su resursi na raspolaganju, te da na najbolji način upravlja njima."

"Nikad ne bih mogao da budem trener 24/7, non-stop gledajući snimke. Dvadeset minuta mi je dovoljno. Svakog jutra ustajem u 7 časova, vodim dete u školu u pola 8. Nakon toga, sat vremena gledam snimke i pripremam trening. To je dovoljno. Uvek to radim izjutra, jer mi je mozak odmoran."

"Kada sam stigao u Juventus, klub je pre toga prerano eliminisan u Ligi šampiona. Od tog momenta, napredovali smo u samopouzdanju: klub, ekipa i ja. Juventus nikad neće igrati poput Reala ili Barcelone, jer njegova istorija i način igranja govore za sebe. Veoma jasno. Možda je Bayernov stil sličan Juventusovom. U DNK Juventusa je oduvek prisutna velika agresivnost, privrženost, reč je o klubu koji nikad ne odustaje."

"Ne želim da budem trener zauvek. Biću trener kluba još pet ili šest godina, nakon toga bih voleo da treniram reprezentaciju. Veoma je teško trajati dugo na vrhunskom nivou, posebno za nekog ko je "prirodni" trener. Ono što sad nedostaje je Liga šampiona. To je moj fokus. Ima previše pritiska, naročito kada je reč o mladim igračima. To me izluđuje, jer ih lišava fantazije i mašte," rekao je Allegri u izjavi za Telegraph.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.