29/03/2018

Moggi dobio spor protiv Facchettija

u 22:14h / Kategorija:
Foto: Steve Mitchell/EMPICS via Getty Images
Luciano Moggi je dobio sudski spor protiv Gianfelice Facchettija, odnosno Apelacioni sud je potvrdio prethodno izrečenu prvostepenu presedu u Moggijevu korist.

Moggija je tužio Gianfelice Facchetti, sin bivšeg predesdnika intera Giacinta Facchettija zbog klevete, jer je Luciano Moggi tvrdio da je stariji Facchetti uticao na sudije. Moggi je danas preko društvenih mreža i kolumne u listu "Libero" obavestio javnost da je dobio legalnu bitku protiv Facchettija, jer su sudije potvrdile da je bivši predsednik intera imao uticaj na fudbalske arbitre.

Moggi je primetio kako nijedan dnevnik nije ispratio presudu, te da je ova presuda važna koliko i presuda tribunala u Napulju, gde je za vreme Calciopolija inter bio totalno izostavljen iz istrage, jer je gradonačelnik Auricchio eksplicitno tvrdio da nije zainteresovan za inter. Istragom u 2011. godini se utvrdilo kako su predsednik Facchetti i inter vršili pritisak na sudije, ali dalje legalne akcije se nisu mogle preuzeti zbog zastarevanja.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.