20/03/2018

Marotta: "Sarri je kvalitetan, ali..."

u 00:35h / Kategorija:
Foto: Matteo Bottanelli/NurPhoto via Getty Images
Maurizio Sarri je dobitnik nagrade "Maestrelli", a telefonskim putem je kontaktiran Beppe Marotta, koji se pohvalno izrazio o treneru Napolija.

"Pored zdravog sportskog rivalstva, sa moje strane postoji veliko poštovanje prema Sarriju i Napoliju. Pored toga što Napoli igra dopadljiv fudbal, mislim i da su u statističkom smislu uspešni, osvojivši rekordni broj bodova u njihovoj istoriji. Pred nama je lepa trka, od velikih evropskih šampionata je jedino italijanski neizvestan. To pokazuje da se često grubo greši kada se o njemu priča."

"Da li je učešće Juventusa u svim takmičenjima hendikep? Svaki izazov zahteva požrtvovanje na psihičkom i fizičkom planu, kao i utrošak energije. Biti protagonista u Ligi šampiona i finalista Coppe pruža dodatnu motivaciju. Sa jedne strane se troši energija, sa druge dolazi velika motivacija koja proizilazi iz utakmica u tim takmičenjima. Stvorili smo kvalitativno i kvantitativno odgovarajuću ekipu, Allegri može rotirati igrače kako želi."

"Da li bih doveo Sarrija u Juventus? Verujem da je tokom ovih godina Sarri pokazao sav svoj kvalitet. Jedan je od najboljih italijanskih trenera u cirkulaciji, ali svaki trener ima određene karakteristike i mora se adaptirati na ambijent. Kada se vrši odabir trenera, u obzir se uzimaju i drugi faktori. Mislim da Sarri predstavlja jedno od najlepših iznenađenja među italijanskim trenerima i na internacionalnom planu, uopšte. Mislim da je to najvažniji aspekt. Gde će otići, da li će ostati u Napoliju ili ne, to zavisi od njega i njegovih odluka."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.