10/03/2018

Chiellini: "Moramo Ligu prvaka ostaviti po strani"

u 14:31h / Kategorija:
Chiellini: "Moramo Ligu prvaka ostaviti po strani"
Foto: Chris Brunskill Ltd/Getty Images

Dugogodišnji stub odbrane aktuelnih šesterostrukih šampiona Italije u nizu naglašava kako je jako bitno da Bianconeri po strani ostave uspjeh u Ligi prvaka kako ih očekuju jako bitan period šampionata.

"Naravno da se nadamo preuzeti čelo tabele. Možda već ovoga vikenda, barem na nekoliko sati. Do reprezentativne nas pauze očekuju tri komplikovane utakmice protiv izrazito fizički jakih ekipa. Bit će nam potrebna sva naša fizička i mentalna energija, kao i potpuna koncentracija. Moramo uspjeh u Ligi prvaka ostaviti po strani kako nas očekuje nekoliko jako bitnih dana. Uzbuđeni smo, baš kao i naši navijači, potom strasni, posebno nakon načina na koji smo svoju strast iskazali kvalifikacijom u narednu fazu Lige prvaka. Bili smo apsolutno svjesni poteškoća koje nas očekuju, ali niti u jednom trenutku nismo izgubili fokus sa borbe. Čekali smo na prostor iza leđa Tottenhama i isti dočekali."

"Tim se osjeća obnovljeno. Tu je mnogo igrača sa iskustvom, pored nas italijana. Igrači poput Lichtsteinera i Asamoaha, ali jednako tako i igrači koji su sa nama tek tri ili četiri godine i koji su se u potpunosti uklopili u jedinstvo kluba. Ono što je na kraju bitno je da ne postoji nikakav rizik da se zadovoljimo uspjesima. Moramo zauvijek zadržati volju za požrtvovanjem kako bi nastavili pobjeđivati. Najbitniji mjeseci su još uvijek pred nama i još uvijek nismo osvojili ništa."

"Trener je naš kormilar. Naš i njegov uspjeh je uzajaman. Velika harmonija i sinergija vlada između njega i grupe. Dybala? Paulo jednostavno mora nastaviti sa onim što trenutno čini. On je nevjerovatan mladić i sada se vratio postizanju golova, ali nikada u to nismo niti sumnjali. Buffon? U ovom trenutku ne razmišlja o ničemu drugom nego o dešavanjima na terenu. Previše je izazova pred nama da bi se bavili bilo čim drugim."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.