15/12/2017

Szczesny: "Donio sam odluku za budućnost"

u 18:30h / Kategorija:
Szczesny: "Donio sam odluku za budućnost"
Foto: Matteo Bottanelli/NurPhoto via Getty Images

Rezervni vratar Juventusa, Wojciech Szczesny je objasnio svoju odluku kada je potpisao za Juventus da nije razmišljao o tome što će se dogoditi 2018. godine, nego radije dugoročno kroz period od deset godina.

"Kada sam donio odluku o dolasku u Juventus nisam razmišljao o tome što će se desiti u 2018. godini, već sam razmišljao o zbivanjima u narednih deset godina. Donio sam odluku za budućnost i činilo mi se kao dobra odluka, ali sada sam siguran i da je bila ispravna. Igram čudnu sezonu, jer nikad nisam započeo jednu u svojstvu rezervnog vratara. Još uvijek moram podići svoj nivo, raditi svaki dan, ali biti u poziciji drugog vratara je lakše."

"Imate čitave tjedne da se pripremite za svoje utakmice, manje odgovornosti, ali želim naučiti i kako se nositi sa tim. U početku mi je to predstavljalo tešku situaciju, ali sada samo gledam pozitivnu stranu koja kaže da mi je omogućen prostor za učenje. Zahvalan sam Buffonu na komplimentima, ali ovo što danas jesam nije dovoljno. Juventus treba imati jednog od najboljih vratara na svijetu. Ne kažem da ja to nisam, ali moram napredovati. Kada vidite Buffona u svlačionici, vi stvarno vidite da je on vođa, i moram ga zamijeniti jednakom mjerom i u tom segmentu. U stvari, to bi se mogao pokazati kao najvažniji aspekt."

Alisson je od ove sezone prvi vratar Rome, da li ste vi sada u sličnoj situaciji sa Buffonom? "U nekome smislu, da. Alisson je znao da će biti drugi vratar prošle sezone. Bio je strpljiv i sada možete vidjeti da je riječ o odličnom vrataru. Nije slučajno da je trenutno prvi vratar reprezentacije Brazila."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.