09/12/2017

Marotta: "Ovo je težak period za Dybalu"

u 23:17h / Kategorija:
Marotta: "Ovo je težak period za Dybalu"
Foto: Daniele Badolato - Juventus FC/Getty Images

Generalni direktor Juventusa, Giuseppe Marotta mišljenja je da je ovo težak period za Paula Dybalu koji je večerašnji Derby d'Italia počeo sa klupe, ali također navodi da Argentinac u potpunosti poštuje i prihvata odluke trenera.

"Činjenica da je Dybala večerašnju utakmicu počeo sa klupe neće u ničemu uskratiti jednom 24-godišnjaku koji je još uvijek u procesu sazrijevanja," izjavio je Marotta u razgovoru sa Mediaset Premium. "Jedino ispravno jeste da trener procjenjuje da li mu je određeni igrač vrjedniji da krene sa terena ili sa klupe. Utakmice traju 90 minuta i potrebni su vam i resursi sa klupe. Veliki klub ima za obavezu da podržava svoje igrače kako na terenu, tako i izvan njega. Ovo je težak period za Dybalu, to nije nikakva tajna, ali on ima pred sobom zadatak odrastanja i dokazivanja. Naravno da nije sretan na klupi, baš kao niti jedan drugi igrač, ali on poštuje i prihvata odluke trenera."

Mediji su u posljednjim sedmicama navodili da bi lošije igre Paula Dybale mogle biti posljedice emotivnog rasula nakon prekida sa dugogodišnjom djevojkom. "Vrijednosti Juventusa su tokom decenija bivale prenesene na igrače i oni su u potpunosti svjesni težine dresa koji nose. Ne postoji nikakav nedostatak motivacije ili truda, kao što smo to i dokazali prošle sedmice na San Paolu, kao i tokom iste u Grčkoj."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.