24/10/2017

Agnelli: "Želimo sedmi uzastopni Scudetto"

u 13:48h / Kategorija:
Foto: Daniele Badolato - Juventus FC/Juventus FC via Getty Images
Andrea Agnelli, predesdnik Juventusa, je danas govorio o aktuelnim temama na godišnjem sastanku akcionara na Allianz Stadiumu.

"Igrali smo u finalu Lige šampiona, naš cilj je da nastavimo na istom nivou. Ekstremno smo ponosni zbog osvajanja šest uzastopnih Scudetta. U ovom klubu verujemo da je najveći uspeh onaj koji dolazi, naš cilj je da se reafirmišemo u Italiji i Evropi. U ovoj sezoni imamo novi izazov, reč je o Juventus Women i ovom prilikom želim sve najbolje Riti Guarino i njenom timu. Fokus Juventusa je uvek teren, ali se mora naporno raditi van terena kako bi se ostvarili uspesi na terenu. Novi logo je prezentovan kako bi Juventus dobio novu dimenziju. Strateški plan koji ćemo predstaviti tokom narednih meseci će nam pokazati kako se kotiramo u internacionalnoj areni, jer je deo naših prihoda uslovljen prisustvom treće strane, poput UEFE, tako da trenutno nemamo kompletni uvid u situaciju. Tokom narednih meseci moramo razviti strategiju, koja će nam omogućiti planiranje do 2024. godine. Izazovi Lege Serie A ostaju isti: valorizacija fudbalskog produkta i modernizacija infrastrukture. Uvođenje B ekipa i reforma liga su fundamentalni za dalji razvoj. Želim se zavaliti Karl-Heinz Rummeniggeu za veliki doprinos ECA i na rezultatima koje je postigao. Moramo raditi zajedno sa Fifom kako bi smo reformisali internacionalne pauze i trajanje mercata. Sa Uefom moramo diskutovati o novom FFP-u, kao i o budućnosti internacionalnih takmičenja nakon 2021. godine. U narednim godinama fudbal mora evoluirati, zahvaljujući dijalogu među njegovim učescnicima. Niko nije osvojio šest uzastopnih Scudetta, stoga se moramo zahvaliti svim ljudima koji su deo Juventusa. Posebne pohvale upućujem šestorici igrača koji su osvojili svih šest Scudetta, od kojih petorica nastavljaju sa novim izazovima u klubu. Moram se zahvaliti i Nedvedu, Marotti i Paraticiju. Lično se želim zahvaliti Maxu Allegriju, koji je nastavio i produbio uspehe, za koje su neki mislili da su okončani. Juventus je ostvario prihod od 411.5 miliona evra, bez transfera igrača i poslovao je u plusu od 42.6 miliona. Juventus želi sedmi uzastopni Scudetto i to će biti naš primarni cilj. FIFA je okončala istragu oko transfera Pogbe, dokazano je da nema krivice Juventusa."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.