06/09/2017

Otvoren Mondo Juve

u 17:56h / Kategorija:
Foto: MARCO BERTORELLO/AFP/Getty Images
Danas je i zvanično otvoren Mondo Juve, novi šoping centar koji se nalazi u blizini Juventusovog trening centra u Vinovu.

Prezentacija je održana danas, dok je sutra od 7 sati otvoren za javnost. Mondo Juve je najveći tržni centar u Pijemontu, a u budućnosti i najveći u Italiji. Tržni centar ima više od 100 prodavnica i hipermarket Bennet, a prostire se na površini od 40.000 kvadratnih metara. Zaposleno je više od hiljadu ljudi, dok se prihodi procenjuju na 7 miliona evra. Mondo Juve se nalazi između Nichelina i Vinova, nekoliko kilometara od Juventusovog trening centra. U potpunosti će biti završen u 2020. godini, dok će se površina kompleksa duplirati. Ukupna investicija je 200 miliona evra, uz finansiranje koje garantuju UniCredit i Bnl. Centar je okružen zelenilom, biće otvoren javni park površine 10.000 kvadratnih metar. Postojaće dve strukture, koje će se povezati tunelom. U sklopu kompleksa ce biti i parking, čiji je kapacitet 4000 vozila. Centar je avangardan u smislu ekološke održivosti.

"Projekat je osmišljen u 1999. godini po ideji Juventusa, pri kupovini zemljišta za trening centar i komercijalne svrhe. U 2006. godini smo ga pronašli," izjavio je Alessandro Gilardi. "Mondo Juve je u stanju da doprinese ekonomskom prosperitetu i zato smo podržali projekat," rekao je Stefano Gallo, menadžer UniCredita.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.